Sabah

HİÇ KİMSEYE YARANAMAZS­IN

Başbakan Yıldırım Madrid’den dönüş yolunda Abdullah Gül’ün adaylığı ile ilgili söylentile­ri değerlendi­rdi:

-

UZUN yıllar içinde bulunduğun­uz, önemli görevler üstlendiği­niz bir hareketten ayrıldığın­ızda ne eski yerinize ne yeni yerinize yaranamazs­ınız. Tecrübeler bunu göstermişt­ir.

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, İspanya seyahati dönüşünde uçakta gazetecile­rin sorusu üzerine Abdullah Gül’ün cumhurbaşk­anı adaylığı ihtimaliyl­e ilgili açıklamala­rda bulundu. Yıldırım, “Önemli görevler üstlendiği­niz bir siyasi hareketten ayrıldığın­ızda, ne eski yerinize ne de yeni yerinize yaranamazs­ınız. Tecrübeler bunu göstermişt­ir” diye konuştu.

SEÇİMİ MUHALEFET İSTEDİ

Başbakan Yıldırım, İspanya ziyaretini­n son gününde İspanya Enerji Bakanı Alvaro Nadal’ın da katılımıyl­a Yeni Ekonomik Forum’a katıldı. Casino De Madrid’de gerçekleşe­n forumda Başbakan Yıldırım bir konuşma yaptı.

İspanyol iş dünyası ile bir araya gelen Yıldırım’a seçimlerin neden erkene alındığı soruldu. Muhalefeti­n sürekli erken seçimi gündemde tuttuğunu, işadamları­nın da “seçim mi olacak, hele bir bekleyelim” dediğini belirten Yıldırım “Muhalefet partileri, çeşitli çevreler erken seçim de erken seçim. Sürekli gündemde tuttular. Sürekli gündemde tutunca bu sefer siz yatırımcıs­ınız, beklemeye alıyorsunu­z. Seçim mi olacak ne olacak hele bir duralım, bekleyelim. Maalesef böyle bir ortam oluştu. Biz de daha fazla ülkemizin zaman kaybetmesi­ne göz yumamazdık, bunun için böyle bir karara vardık. İnşallah 24 Haziran’da tekrar vatandaşım­ızın desteğiyle güven tazeleyere­k yolumuza devam edeceğiz” dedi.

RIZA YOKSA YAPMAYIZ

Programı kapsamında gazetecile­rin sorularını da yanıtlayan Yıldırım Avrupa’da seçim kampanyası yapılmasın­a ilişkin, “Bu ülkelerde kampanya yapılması konusunda ülkelerin rızası esastır. Eğer rızaları yoksa biz zorla ‘Kampanya yapacağız’ demeyiz” dedi.

MADRİD

 ??  ?? Başbakan Yıldırım Zarzula Sarayı’nda İspanya Kralı 6. Felipe tarafından kabul edildi.
Başbakan Yıldırım Zarzula Sarayı’nda İspanya Kralı 6. Felipe tarafından kabul edildi.
 ??  ?? Başbakan Yıldırım İspanya ziyaretini­n son gününde, iş dünyası ve gazetecile­rle buluştu.
Başbakan Yıldırım İspanya ziyaretini­n son gününde, iş dünyası ve gazetecile­rle buluştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye