Sabah

EN ANLAMLI DANS

Öğretmen Pelin Tanrıkulu, tekerlekli sandalyeye mahkûm öğrencisi Kayahan’ın 23 Nisan sevincini sahneye taşıdı. Tanrıkulu, “Efe” olmak isteyen Kayahan’la zeybek oynadı

- (GLW|r: Yasin ESKİKÖY - Tasarım: Nurcan KELPETİN ER

Duchenne Musküler Distrofi (DMD) bir tür kas hastalığı. Kesin tedavisi olmayan ve ölümcül bir hastalık türü olan bu hastalıkta, hastalar 9-11 yaş arasında da yürüme yeteneğini kaybederek tekerlekli sandalye mahkum oluyor. Bu aşamadan sonra kol kasları da giderek zayıflayan hastalar, solunum kasları da zayıflıyor. Ve solunum cihazına bağlanıyor. Kayahan henüz 9.5 yaşında. Ve bu hastalığın pençesinde. İstanbul Güngören Kemal Kaya İlköğretim Okulu 3’üncü sınıf öğrencisi olan Kayahan, okula başladığın­da denge sorunu olmasına rağmen yürüyebili­yordu. Özel sınıf yerine karma öğrenciler­le aynı sınıfta eğitim almaya başladı. 13 yıllık sınıf öğretmeni Tanrıkulu, özel öğrencisi ile her zaman yakından ilgilendi. Onunla bir sevgi bağı kurdu. 3’üncü sınıfta ise Kayahan yürüyememe­ye başladı. Artık okula tekerlekli sandalye ile geliyordu. Tanrıkulu, öğrencisin­e okulda ikinci anne oldu.

GÖZYAŞI DÖKTÜLER

Son olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda öğrenciler­iyle zeybek oynamak için gösteri hazırladı. Ama tekerlekli sandalyede­ki öğrencisi Kayahan, arkadaşlar­ıyla ayakta dans edemeyecek­ti. O da efe olmak istiyordu. Hastalığın­dan dolayı kollarını da kaldıramay­an Kayahan’ın üzülmemesi için ona özel bir gösteri hazırladı. Üstelik, Kayahan’a zeybekte kendisi eşlik edecekti. Okulun bahçesinde­ki gösteride ilk olarak sahneye Kayahan ile birlikte çıkan Tanrıkulu, bu anlamlı dans ile en büyük alkışı aldı. Okul bahçesinde bu gösteri ile tüm veliler ve öğretmenle­r ağladı. Kayahan ise çok sevdiği öğretmeni ile tekerlekli sandalye ile bile olsa dans etmenin mutluluğun­u yaşadı.

‘HER ŞEY ÖĞRENCİM İÇİN’

13 yıllık meslek hayatımın en anlamlı anını yaşadığını ifade eden Tanrıkulu, “Bütün çırpınışım öğrencim Kayahan’ın mutlu olması içindi. Bu hastalık karşısında elimden keşke başka bir şey gelse ama maalesef gelmiyor. Gözümüzün önünde eriyor. Bize düşen ise onun bu değerli anlarını en mutlu şekilde geçirmesin­i sağlamak oluyor” dedi.

 ??  ?? Kayahan, annesi Binnur Göze’yle.
Kayahan, annesi Binnur Göze’yle.
 ??  ?? Kayahan “En sevdiğim öğretmenim ile efeler gibi dans ettim. Çok mutluyum. En güzel bayramdı” dedi.
Kayahan “En sevdiğim öğretmenim ile efeler gibi dans ettim. Çok mutluyum. En güzel bayramdı” dedi.
 ??  ?? SABAH
SABAH
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye