Sabah

Fındığın başkenti

-

Türkiye’nin barındırdı­ğı zenginlikl­eri ve taşıdığı potansiyel­leri yerinde görmek, şehirlerin kanaat önderlerin­in zihnindeki yarının kentlerini anlamak için Sabah yazarları olarak il buluşmalar­ı için

2rdu’dayız. Fındığın başkenti, &annes’dan 1ice’den de güzel sahili ve temiz havasıyla Ordu, en fazla mutlu insanların yaşadığı bir değerimiz...

2rduªda Sabah panelinde uluslarara­sı rekabette konumu açısından dünü ve bugününü masaya yatırdık, milli ve yerel düzeyde şehrin önündeki kalkınma hedeflerin­i irdeledik. Vali Seddar Yavuz, tersine göç olgusuna işaret ediyor, bunu sağlamak adına, tarımın yanı sıra turizme verilen önemi vurguluyor: “bin turiste ulaştık, hedefimiz konuk sayımızı 3 milyona çıkarmak.”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı (nver Yılmaz, 19 ilçesi 770 mahallesiy­le Türkiyeªni­n en küçük büyükşehri olsa da güven ve asayiş sorunu olmayan, dünyada en fazla fındık üreten, bal ve kivi yetiştiren şehir oldukların­ı söylüyor.

Fındık stratejisi­nden bahisle Başkan Yılmaz, Samsun ile Trabzon arasında sıkışmışlı­ktan kurtulmak ve kürede hak ettiği yeri bulmak açısından hükümetle uyum içinde geliştirdi­kleri atılım projelerin­i sıralıyor. Üretime dayalı sanayie geçişte kentin barındırdı­ğı potansiyel­i değerlendi­rirken çevre ve huzur veren vasıfları korumaktan söz ediyor.

Ordu Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin fındık borsası kurulmasın­ın önemini, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş ise bir ilçe olarak ihracatta, yabancı yatırımcıy­ı çekmede gösterdikl­eri performans­ı aktarıyor bizlere.

Allah fındığı bize dünya üretiminin dörtte üçü) verdi. Fakat ticari aklı daha iyi kullanan yabancılar hem fiyatımızı belirliyor hem de katma değerin kaymağını yiyor. Fakat bu durum değişiyor. Ordu, fındığın başkenti olmanın yanı sıra bu zenginliği­mizi ülke büyümesine katacak adımları şükür ki atmaya başladı.

 ??  ?? Şeref OĞUZ ÖNERİ-YORUM
Şeref OĞUZ ÖNERİ-YORUM

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye