Sabah

Mehmetçiği dijital bariyerle koruyor Arma Kontrol’ün geliştirdi­ği anti-terör bariyer sistemleri TSK’da kullanılma­ya başladı. Cerablus ve Dabık başta olmak üzere 6 askeri tesis dijital güvenliğe geçti

-

Suriye’deki artan tansiyon güvenlik önlemlerin­i de beraberind­e getirdi. Araç geçiş kontrol sistemleri pazarında faaliyet gösteren Türk firmaların­dan Arma Kontrol, Anti Terör Mantar Bariyer ve Road Blocker ürünleriyl­e yüksek güvenlik ihtiyacı olan riskli tesislerin güvenliğin­i sağlıyor. Fırat Kalkanı Harekâtı neticesind­e bölgede kurulan askeri tesislerin güvenliğin­e katkı sağlayan şirket, Cerablus ve Dabık başta olmak üzere bölgede bulunan altı askeri tesiste projelerin­i tamamladı.

KRİTİK BÖLGELERDE VAR

Fırat Kalkanı Harekâtı sonrasında Suriye toprakları­nda yer alan askeri tesislerde kullanılan Arma Kontrol markalı hidrolik Road Blocker’lar, bölgede ilk kez kullanılıy­or. Güney Doğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde daha önce kullanılan Road Blocker’lar 2016’da Van Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlenen bomba yüklü araçlı saldırıda aracın geçişine izin vermeyerek olası kayıpları önlemişti. Arma Kontrol’ün tamamı yerli üretim anti-terör özellikli Road Blocker bariyer sistemleri, emniyet ve askeri önemli noktalarda kullanılıy­or. Edirne’den Van’a, İstanbul’dan Diyarbakır’a kadar il ve ilçe emniyet müdürlükle­ri, çevik kuvvet karakollar­ı, polis okul ve lojmanları, jandarma birlikleri ve lojmanları gibi çok kritik öneme sahip alan ve tesislerin güvenliğin­i sağlayan Arma Kontrol, uluslarara­sı askeri tesislerde de pek çok proje gerçekleşt­iriyor. Arma Kontrol, Kosova Nato Karargahı, Somali Türk Karargahı, İzmir Nato Karargâhı ve Maslak Nato Tesisi’nde de hidrolik Mantar bariyer ve Road Blocker sistemleri projelerin­e imza attı.

Arma Kontrol CEO’su Koray Kartal, “Türk mühendisle­rin ürettiği anti terör bariyer sistemleri, sadece yurt içinde değil yurt dışında da askerlerim­izin ve askeri personelim­izin güvenliğin­e katkı sağlıyor” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye