Sabah

Havada 10 milyar dolarlık buluşma

-

HAVACILIK sektörünün küresel devlerini bir araya getiren Türkiye’nin şova dayalı ilk havacılık organizasy­onu Eurasia Airshow, Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde açıldı. 29 Nisan’a kadar sürecek organizasy­onda, 100’ü aşkın ülkeden 100 binin üzerinde uluslarara­sı sektör profesyone­li ile toplamda 500 bin ziyaretçin­in ağırlanmas­ı hedefleniy­or. Fuarın 10 milyar dolarlık iş hacmi oluşturmas­ı hedefleniy­or.

Savunma Sanayii Müsteşarı (SSM) İsmail Demir, Türkiye’nin savunma ve havacılıkt­a önemli mesafe kat ettiğini belirterek, “Türkiye’nin havacılıkt­a önemli bir oyuncu olmayacağı algısı değişmeye başladı. Türkiye, havacılıkt­a önemli bir çıkış yapma niyetinde olan ve bu çıkışın işaretleri­ni vermiş bir ülkedir. Bu Airshow da bunun işaret fişeğini oluşturmak­tadır” dedi.

3ERFORMANS YILI OLA&AK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyüre­k, “Havacılık ve uzay sektörünün lider markaların­ı bir araya getiren fuarın, sektörümüz­ün küresel ölçekte tanıtımına da büyük katkı sağlayacak. Yatırımlar hızla devam ediyor, 2018 performans yılımız olacak” diye konuştu. Rusya Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Oleg Bocharov da fuarda Rusya’nın çok sayıda firmayla yer aldığını belirterek, “Önümüzdeki beş günde hem birlikte çalışmak açısından hem de işbirliği açısından büyük bir yol kat edeceğimiz­i düşünüyoru­m. Eurasia Airshow’un her yıl düzenli katılımcıs­ı olmaya hazırız” dedi. Antalya Valisi Münir Karaloğlu da Eurasia Airshow ile Antalya’da dünya çapındaki fuarlara yeni bir halka eklendiğin­i, kentin yeni bir markaya kavuştuğun­u dile getirdi. Karaloğlu, organizasy­onun, ülkeler ve firmalar arasında önemli ilişkiler ve iş bağlantıla­rı kurulmasın­a vesile olması dileğinde bulundu.

 ??  ?? İsmail Demir Münir Karaloğlu Menderes Türel
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, son yıllarda birçok uluslarara­sı organizasy­ona ev sahipliği yaptıkları­nı, Eurasia Airshow’un kentin marka değerine katkı sağlayacağ­ını söyledi. Yüksel...
İsmail Demir Münir Karaloğlu Menderes Türel Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, son yıllarda birçok uluslarara­sı organizasy­ona ev sahipliği yaptıkları­nı, Eurasia Airshow’un kentin marka değerine katkı sağlayacağ­ını söyledi. Yüksel...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye