Sabah

CHP’li başkanın ihale kıyağına dava

Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait halı saha spor tesisi ihalesini, İmar ve Şehircilik Müdürü’nün kardeşine veren Başkan Gürün ile 3 eski encümen üyesi ve 3 müdür hakkında dava açıldı

-

CHP’li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile CHP’li 3 eski encümen üyesi ve 3 müdür hakkında Muğla Cumhuriyet Başsavcılı­ğı tarafından “görevi kötüye kullanmak” suçundan hazırlanan iddianame Muğla 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. 2010’da bir vatandaşın Muğla Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’na gönderdiği ihbar mektubunda, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Kışla Parkı mevkisinde bulunan halı saha niteliğind­eki gayrimenku­lün, ihale kanununa aykırı şekilde ihale komisyonun­da yer alan belediyeni­n İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Fehmi Türer’in kardeşi Fettah Türer’e verildiği belirtildi. İçişleri Bakanlığı müfettişle­rinin CHP’li Gürün ve adı geçenler hakkında soruşturma açılması yönündeki karar vermesinin ardından iddianame hazırlandı. 1. Muğla Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen ve şüpheliler hakkında 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istenen iddianamed­e; İhale kanununa göre ihaleyi yapan kişilerin yakınların­ın ihaleye katılamaya­cakları şeklindeki yasaklayıc­ı hükme rağmen ihalenin, komisyonda yer alan Fehmi Türer’in kardeşi Fettah Türer’e verildiği belirtildi.

KgTÜ<E K8LLAN0A

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, belediyeni­n eski encümen üyeleri Taner Taşer, Sevdiye Uysal, Ramazan Yayman, eski yazı işleri müdür vekili İlhan İzzet Ünal, Mali Hizmetler Müdür Vekili Gülsev Çulha ve Muğla Belediyesi imar ve şehircilik müdürü Fehmi Türer, ‘görevi kötüye kullanma’ suçundan yargılanac­ak.

 ??  ?? SA%AH
SA%AH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye