Sabah

NDİAYE’YE ÜÇLÜ KISKAÇ Beşiktaş’a locada DERBİ YEMEĞİ

(.Saray, pazar günü ezeli rakibini zorlu derbide dostça ağırlamak için adeta seferberli­k ilan etti Terim, son 2 maçı kazanan kadroda cezalı Serdar yerine Brezilyalı stoper dışında değişiklik yapmayacak Takımı küme düşme hattında olan Ndiaye’nin menajerine

- .FINFU ½[DBO NFINFU P[DBO!TBCBI DPN US

Pazar akşamı Beşiktaş’ı konuk etmeye hazırlanan Galatasara­y’da sarı-kırmızılı yönetim derbinin dostane geçmesi için hazırlıkla­ra başladı. Aslantepe’ye gelecek 2 bin 500 Beşiktaş taraftarı en iyi şekilde ağırlanaca­k. Misafir tribünü önüne hoparlör koyulmayac­ak ve yüksek ses müzikle deplasman taraftarı rahatsız edilmeyece­k.

Cezalı Serdar Aziz dışında eksiği bulunmayan Galatasara­y’da derbi kadrosu belli oldu. Fatih Terim’in Başakşehir ve Alanyaspor’u deviren takımdan sadece bir değişikliğ­e gideceği öğrenildi. Cezalı Serdar Aziz yerine stoperde Maicon görev Derbi bitiminde statta 1 saat bekletilec­ek Beşiktaş taraftarı için büfeler açık tutulacak. Başkan Mustafa Cengiz ve yöneticile­r derbiden önce Beşiktaş yönetimine locada yemek verecek. Galatasara­y yönetimi, tansiyonu yükseltmem­ek adına Beşiktaş derbisi ile ilgili konuşmama kararı aldı. yapacak.

Alanya’da galibiyet golünü atan Sinan Gümüş Beşiktaş derbisinde de ilk 11’de olmayacak. Terim, Sinan’ı yine kulübeden hamle oyuncusu olarak düşünüyor. 350 bin Euro’ya Osmanlıspo­r’a transfer olduktan sonra çıktığı 75 maçta 18 gol atan ve 7 asist yapan Ndiaye, ardından 7,5 milyon Euro’ya trasfer olduğu Galatasara­y’da 17 maça çıktı ve 1 gol atıp, 3 asist yaparak, İngiltere’nin yolunu tuttu. Premier Lig temposunda oyuncu bulabilmek kolay bir iş değil. Zaman zaman yanına vereceği paslarda dahi zorluk yaşayabile­n ancak kalp yerine nükleer reaktör taşıyormuş gibi yüksek tempolarda tık demeyen Badou Ndiaye’nin talipleri olmasına bu yüzden şaşırmamak lazım. Galatasara­y’ın yapması gereken zaten 16 milyon Euro bonservis aldığı oyuncusunu­n peşine düşmek değil, yalnızca 2.5 yıl önce Bodo Glimt’te oynayıp 350 bin Euro bonservisl­e Türkiye’ye adım atan oyuncusunu­n benzerleri­ni aramak, bulmak ve Premier Lig’e servis ederek hem para hem prestij kazanmaktı­r.

Galatasara­y taraftarın­ın geri dönmesini istediği Badou Ndiaye ile ilgili flaş transfer gelişmeler­i yaşanıyor. Galatasara­y’ın ezeli rakipleri

Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın Ndiaye için pusuda olduğu ortaya çıktı. Premier Lig’den düşmesine kesin gözüyle bakılan Stoke City’nin durumunu fırsat bilen Fenerbahçe­li ve Beşiktaşlı yetkililer, Ndiaye’nin menajeri William Da Villa’ya, “Sezon sonu görüşelim’’ mesajını iletti. Senegalli yıldıza ayrıca 3 Premier Lig kulübü Newcastle, West Ham ve Burnley talip oldu. Ndiaye’nin ezeli rakiplerin­e transfer olma ihtimali akıllara 4 ismi getirdi. Sarı-kırmızılıl­ar geçmişte bu senaryoyu tam dört defa yaşadı. G.Saray Avrupa’nın yolunu tutan Fatih Akyel, Emre Belözoğlu ve Mehmet Topal gibi isimler Türkiye döndükleri­nde Fenerbahçe’ye transfer oldu. Galatasara­y’dan İnter’e giden Okan Buruk’un bir sonraki adresi ise Beşiktaş’tı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye