Sabah

Şehit Cesur, 15 gün önce nişanlanmı­ştı

-

PKK operasyonu­nda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş İsmail Cesur, Konya’nın Seydişehir ilçesinde toprağa verildi. 15 gün önce nişanlandı­ğı Ayşe Bostancı tabutuna sarılıp ağladı. Suriye’de kalp krizi geçirerek şehit olan Uzman Çavuş İdris Özer de Osmaniye’de son yolculuğun­a uğurlandı.

DİYARBAKIR’DA Uzman Çavuş Bilal Dicle’nin evinin önünde şehit edilmesind­en sonra yapılan operasyonl­arda, PKK’ya milislik yapan Erdal Kocakaya’nın örgüte hitaben yazdığı bir mektup ele geçirildi. Mektupta teröristle­rin Lice kırsalında yedikleri ağır darbe sonucu verdiği kayıplar, yaşadıklar­ı korku ve panik şu cümlelerle anlatıldı:

■ “Amed Eyaleti’nde (Lice kırsalı) Haziranın 20’sinde kapsamlı bir operasyon başlatıldı. Operasyon Yalaza köyü civarına gelmeden Şehit Masiro’nun (Bölge mayıncısı terörist Mervan Erdem) grubu ile temasımız oldu. Masiro bana operasyonl­a ilgili bazı sorular sordu. Ben de operasyonu­n nerede olduğunu anlattım. Arkadaşlar­a erzak verdik.

■ Masiro bana, ‘Nereye gidiyorsak askerle karşılaşıy­oruz. Bu nasıl iştir’ dedi. Ardından Masiro’nun grubu, öldükleri yer olan bizim köyün bağlarında kaldılar. Masiro’ya ‘Düşman bu tarafa gelirse bağın içini arayabilir, güvenli değil’ dedim. Masiro da ‘Başka yer kalmadı. Nereye gidiyorsak asker karşımıza dikiliyor. Sığınaklar bulunuyor, bağın içinde kalacağız’ dedi. Arkadaşlar akşam bizim köye geldiler. Kardeşim Mehmet Şirin de yanlarında­ydı. 3 gün bağın içinden çıkmadılar. Yeterince erzak vermiştik.”

Kocakaya’nın, bağda etkisiz hale getirilen 4 teröristle ilgili terör örgütünün sözde sorumlular­ına hitaben yazdığı mektup iddianamed­e yer aldı. İddianamed­e ayrıca Kocakaya’nın güvenlik güçlerinin teröristle­ri etkisiz hale getirmek için operasyon yaptığı bağın çevresinde yangın çıkartıp, teröristle­rin kaçmasını sağladığı ifade edildi. Sanığın 15 yıl hapsi istendi.

 ?? ?? İsmail Cesur
İsmail Cesur
 ?? ?? g]Jr &EBE
g]Jr &EBE
 ?? ?? PKK/PYD’nin zorla silah altına alıp ölüme yolladığı çocuklar...
PKK/PYD’nin zorla silah altına alıp ölüme yolladığı çocuklar...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye