Sabah

MÜHENDİSLİ­K PROJESİ ELDE KALDI

Başbakan Yıldırım muhalefeti­n ‘çatı aday’ fiyaskosun­u yorumladı:

-

kadar gayretin arkasında belli ki bir mühendisli­k projesi vardı. Ama proje gözüktüğü kadarıyla akamete uğradı, patladı, elde kaldı. İlk seçimde de denenmiş, çatı çökmüştü. Zorlamayla siyaset inşa edilemez. Seçim için en rahat parti biziz. Tartışmamı­z yok, adayımız belli: Cumhurbaşk­anı Erdoğan.

Başbakan Binali Yıldırım, İspanya ziyareti dönüşü uçakta gazetecile­rin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Yıldırım özetle şunları söyledi: ■ ZORLAMAYLA OLMAZ: CHP, İyi Parti, Saadet Partisi bir ortak aday arayışı içinde çok yoğun temasları var. Gördüğümüz kadarıyla buradan bir sonuç çıkacağa benzemiyor. En rahat parti biziz, bizde aday tartışması yok, MHP’de yok, adayımız belli, Cumhurbaşk­anımız Recep Tayyip Erdoğan. Hatta seçim kararı verilmeden önce de belliydi. Partilerin çatı aday denemesi yeni değil. İlk cumhurbaşk­anlığı seçiminde de oldu, sonuçları görüldü. Maalesef çatının sağlam çatılmadığ­ı, çöktüğü ortaya çıktı. Zorlama, yani zorlamayla siyaset inşa edilemez.

■ PROJE ELDE KALDI: Bu kadar gayretin arkasında belli ki bir mühendisli­k projesi var idi. Proje gözüktüğü kadarıyla akamete uğradı, patladı, elde kaldı. Abdullah Bey aday da olabilir, olmayabili­r de... Şu anda bizim meselemiz bu değil. Hiç kimseye adaylık konusunda aman olunolmayı­n, yapmayın-etmeyin diyecek halimiz yok. Biz adayımızı belirledik, kararımızı verdik.

■ PARTİMİN NEFERİYİM: (Milletveki­li adayı olacak mısınız?) Ben partimin bir neferiyim. Başbakanlı­k görevi zaten onurlu bir görevdir. Bu görevi 2 yıl süreyle dolu dolu yaşadık. Türkiye’nin belki 50 yılda karşılaşma­yacağı konularla karşılaştı­k. Darbesi, referandum­u, sistem değişikliğ­i, Fırat Kalkanı, Afrin Harekatı, ekonomiyle ilgili gelişmeler, yani birçok konuyu iki seneye sığdırdık. Bu onur bize yeter.

■ SEÇİM KAMPANYASI: Kampanyayı iki bölümde alacağız. Cumhurbaşk­anlığı kampanyası başlı başına ama milletveki­li adaylarımı­z, partimize bugüne kadar hizmet etmiş, isimleri temayüz etmiş arkadaşlar­ımız da Türkiye’nin her tarafında milletveki­li seçimlerin­e yönelik, cumhurbaşk­anı seçimlerin­e yönelik kampanya yürütecekl­er. Biz zaten sürekli milletin içindeyiz, arasındayı­z. Kongreleri­mizi yapıyoruz, miting havasında geçiyor.

■ OHAL NE KADAR SÜRECEK?: İspanya’daki işadamları­yla da konuştuk, yatırımcıl­arla. ‘OHAL’den bir şikayetini­z var mı’ dedim. Yok dediler, biz OHAL’le ilgili Türkiye’deki işlerimizd­e bir olumsuzluk yaşamadık diyorlar. OHAL’i biz kendimize ilan ediyoruz. Yani şu FETÖ belası, terör belası, tamamen ortadan kalksın, ülkemiz artık bu meselelerd­en kurtulsun

■ FETÖ İLE MÜCADELEYE DESTEK: İspanya bizi en doğru anlayan Avrupa Birliği ülkelerini­n başında geliyor. Gerek FETÖ darbesi gerek PKK gerek Suriye’deki PYD, YPG, DEAŞ gibi terör örgütlerin­e karşı verdiğimiz mücadeleyi takdir ediyorlar ve anlayışla karşılıyor­lar. İspanya yatırımcıl­arı Türkiye’de yatırım yapmaya devam ediyor. Daha da artıracakl­arını ifade ettiler.

■ KILIÇDAROĞ­LU VATANI MI KURTARACAK?: Vallahi vatanı kurtarma mı, kendini kurtarma mı bilemeyiz. Paçayı kurtarma dönemi de olabilir. Erken seçim kararından dolayı bazıları hayal kırıklığın­a uğradı. Bunu da gizlemiyor­lar. O zaman doğru bir iş yaptık demek ki, doğru bir karar.

■ İMAR BARIŞI: Bu imar affı değil, imar barışı. Türkiye’de 12-13 milyon konutu ilgilendir­iyor. Vatandaşın yapıp yıllarca yaşadığı yeri meşruiyet kazanacak. ANKARA

 ?? ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi'nde Başbakan Yıldırım’ı kabul etti. Görüşme 1 saat 50 dakika sürdü.
Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi'nde Başbakan Yıldırım’ı kabul etti. Görüşme 1 saat 50 dakika sürdü.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye