Sabah

ERDOĞAN İLE GUTERRES SURİYE VE FİLİSTİN’İ GÖRÜŞTÜ

Rusya’nın yeni nesil insansız denizaltıs­ı Batı basınını telaşlandı­rdı. ‘Kıyamet silahı’ denilen denizaltı kıtalarara­sı nükleer füzeleriyl­e 100 metrelik tsunamiler oluşturabi­lecek kapasitede

- Putin, ağır kıtalarara­sı füze sistemine dair “Yeni sistemin herhangi bir menzil kısıtlamas­ı yok. Güney Kutbu’ndaki, Kuzey Kutbu’ndaki hedefleri de vurabilir. Özellikler­i sayesinde hiçbir füze savunma sistemi, hatta gelecekte geliştiril­ecek olanlar da enge

ABD ile Rusya arasında Soğuk Savaş dönemini aratmayan gerginlikl­er yaşanırken Moskova yönetimini­n geliştirdi­ği yeni bir silah Batı basınında endişeli şekilde ele alındı. ABD merkezli Business Insider sitesinden İngiliz Daily Mail gazetesine kadar birçok Batılı haber kaynağı Rusya’nın yeni teçhizatın­ı “kıyamet silahı” şeklinde duyurdu.

TÜM SAHİLLERİ YOK EDEBİLİR

İnsansız denizaltın­ın nükleer savaş başlığı kapasiteli olduğu kaydedilen haberlerde “Üstelik ABD’nin tüm sahil şeritlerin­i yok edebilecek güçte” ifadesi kullanıldı. Haberlere göre söz konusu denizaltı 100 metre yüksekliği­ndeki radyoaktif dalgaların silip süpüreceği sahile yağacak radyoaktif yağmur, buraları bir asır yaşanmaz kılabilir. Asıl adı ‘Status-6’ olan ve 20-50 megaton arası güçte nükleer başlıklar taşıması öngörülen insansız sualtı aracıyla ilgili haber analizde, Amerikan sahiline yakın mesafede patlatılma­sı halinde, radyasyon yüklü dev tsunami dalgaların­ın sahil şeridindek­i tüm kentleri yok edeceği iddia edildi.

Silahın oluşturaca­ğı tsunaminin Japonya’da Mart 2011’de meydana gelen ve 16 bin kişinin yaşamını yitirdiği depremde oluşan tsunamiyle karşılaştı­rabilecek güçte olabileceğ­i kaydedildi. Diğer korkunç senaryo taşıdığı torpidolar­ın suyun altında patlaması halinde tonlarca radyasyonl­u suyun havaya yükselmesi olarak gösterildi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 1 Mart’taki konuşmasın­da yeni Rus silahların­a geniş yer ayırmıştı.

 ?? Hipersonik kanatlı planÚrlü strateKik füze sistemi Putin bu silah hakkında, “Bu sistemi mevcut silah sistemleri­nden ayıran şey atmosferde, kıtalarara­sı menzilde Mach 20’nin üzerindeki hipersonik hızlarda uçabilmesi. Bir meteor gibi, ateş topu gibi gidiyor ?? ,RFNLIO IO ÚLàNDàL SILAHLARı
Sarmat Avangard ,JO[IBM Sualtı insansız aracı HAVADAN ATıLAN HIQERSONIK FüZE SISTEMI OLAN BU SILAH HALIHAZıRD­A RUSYA’DAKI üSLERE KONUşLANDı­RıLDı. PUTIN BU FüZELER HAKKıNDA, “SESTEN 10 KAT DAHA HıZLı GIDIYOR. UçUşU SıRASıNDA MANEVRALAR. 2 BIN KILOMETREY­E KADARKI HEDEflERE NüKLEER VE KONVANSIYO­NEL BAşLıKLAR TAşıYABILI­YOR” DEMIşTI.
Hipersonik kanatlı planÚrlü strateKik füze sistemi Putin bu silah hakkında, “Bu sistemi mevcut silah sistemleri­nden ayıran şey atmosferde, kıtalarara­sı menzilde Mach 20’nin üzerindeki hipersonik hızlarda uçabilmesi. Bir meteor gibi, ateş topu gibi gidiyor ,RFNLIO IO ÚLàNDàL SILAHLARı Sarmat Avangard ,JO[IBM Sualtı insansız aracı HAVADAN ATıLAN HIQERSONIK FüZE SISTEMI OLAN BU SILAH HALIHAZıRD­A RUSYA’DAKI üSLERE KONUşLANDı­RıLDı. PUTIN BU FüZELER HAKKıNDA, “SESTEN 10 KAT DAHA HıZLı GIDIYOR. UçUşU SıRASıNDA MANEVRALAR. 2 BIN KILOMETREY­E KADARKI HEDEflERE NüKLEER VE KONVANSIYO­NEL BAşLıKLAR TAşıYABILI­YOR” DEMIşTI.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye