Sabah

Yerli arama motoru yaani.com.tr

Türk Telekom, 4.7 milyar TL gelir ve 910 bin net abone ile son 10 yılın en iyi ilk çeyrek sonuçların­ı elde etti. CEO Doany, “Güçlü bir başlangıç yaptık. Ülkenin geleceğine yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi

-

İlk çeyrek finansal ve operasyone­l sonuçların­ı açıklayan Türk Telekom, bu dönemi yüksek faaliyet kârlılığı ve son 10 yılın en iyi ilk üç aylık abone kazanımı ile kapattı. Şirketin konsolide gelirleri ise geçen yılın ilk çeyreğine göre yüzde 8.8 artışla 4.7 milyar TL olurken, operasyone­l kârlılığı yüzde 35.5 artarak 1.1 milyar TL’ye yükseldi. Net kâr ise bu dönemde 56 milyon TL olarak gerçekleşt­i.

Türk Telekom’un toplam abone sayısı, son 10 yılın en iyi ilk çeyrek performans­ı olan 916 bin net abone kazanımı ile 42.6 milyona yükseldi. Abone kazanımlar­ı, son on iki ayda 3.3 milyon artarak halka arzdan bu yana en iyi performans­ı gösterdi. Bu dönemde faiz, amortisman ve vergi öncesi kârı (FAVÖK), yıllık bazda yüzde 29.1 artarak 2 milyar TL olarak gerçekleşi­rken, FAVÖK marjı yüzde 42.1 ile son 7 yılın en yüksek ilk çeyrek değerine ulaştı. 2018’de de yatırım yapmaya devam eden Türk Telekom’un 2018 ilk çeyrekteki yatırım harcamalar­ı, 581 milyon TL’ye yükseldi.

Yıla güçlü bir başlangıç yaptıkları­nı söyleyen Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, “Rekor artışlarla dolu olan ilk çeyrek sonuçlarım­ız da bunun en somut göstergesi. Yıllık büyüme öngörümüzü yaklaşık 3.5 milyar TL’den 4.1 milyar TL’ye artırmış bulunuyoru­z” dedi.

19.9 MİLYON MOBİL ABONE

Bu dönemde Türk Telekom’un toplam internet abone sayısı ise halka arzdan bu yana en yüksek birinci çeyrek net abone kazanımı olan 320 bin artışla 10 milyonu aştı ve 10.1 milyona ulaştı. Mobil abone sayısı ise geçen yılın ilk çeyreğinin iki katının üzerinde olan 332 bin artışla 19.9 milyona yükseldi. İlk çeyrekte net kazanımlar­ın yüzde 95’ini faturalı aboneler oluştururk­en, faturalı abone oranı da yüzde 56’ya ulaştı.

 ?? ??
 ?? ?? CEO Paul Doany, 2018 başından beri 79 bin yeni abone kazanarak sabit seste de yükseliş trendini sürdürdükl­erini kaydetti.
CEO Paul Doany, 2018 başından beri 79 bin yeni abone kazanarak sabit seste de yükseliş trendini sürdürdükl­erini kaydetti.
 ?? ?? Paul Doany
Paul Doany

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye