Sabah

Çocuklara içkili mekânda dansöz izlettirmi­şler

EDIRNE’DEN, KAPADOKYA GEZISINE GöTüRüLEN ILKOKUL çOCUKLARıN­A IçKILI MEKÂNDA DANSöZ VE ZENNE IZLETTIRIL­DI. EDIRNE VALILIğI OKUL YöNETIMI HAKKıNDA SORUşTURMA BAşLATTı

-

Edirne Yüksel Yeşil İlkokulu yönetimi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı etkinlikle­ri kapsamında, 4’üncü sınıf öğrenci ve velilerini kapsayan, Ankara’da Anıtkabir’in, Kapadokya’da da tarihi ve turistik yerlerin ziyaret edilmesi için gezi düzenledi. Geziye okul müdürü Fatma Kılıç, öğretmenle­r ile yaklaşık 70 öğrenci ile velileri katıldı.

Gezinin Nevşehir ayağında ise çocuklar Üçhisar beldesinde bir eğlence mekânında düzenlenen ‘Türk Gecesi’ etkinliğin­e katıldı. Gecede folklor gösteriler­i sonrasında ise sahneye önce ‘zenne’, ardından da dansöz çıktı. İçkili mekânda rahatsız olan bazı veliler ise oradan ayrılmak istedi ancak otele 3 saatlik mesafede ulaşım imkânı bulamadıkl­arı için bölgeden ayrılamadı­lar.

VALİLİK HAREKETE GEÇTİ

Edirne Valiliği, geziye katılan öğrenciler­in içkili mekâna götürülüp, dansöz ve zenne izlettiril­mesine bazı velilerin tepki göstermesi üzerine harekete geçti. Geceye ait görüntüler­i inceleyen valilik, okul müdürü ile geziye katılan 4 öğretmen hakkında inceleme ve soruşturma başlattı. Konu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da Milli Eğitim Bakanlığı’na bildirdi. Bu arada okul idareciler­i, gittikleri mekânın içkili olduğunu bilmedikle­rini söylemekle yetindi.

 ?? ??
 ?? ?? İçKILI MEKÂN DA GERçEKLEşT­I RILEN DANSöZLü ZENNELI ETKINLIK TEPKI çEKTI.
İçKILI MEKÂN DA GERçEKLEşT­I RILEN DANSöZLü ZENNELI ETKINLIK TEPKI çEKTI.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye