Sabah

Kare kare CİNNET

Konya’da Uğur Kart, 8 yıldır eşini rahatsız ettiğini iddia ettiği spor hocası Reşit Aydın’ı bıçakladı. Kaçmaya çalışan Aydın, 7 kilo kan verilmesin­e rağmen kurtarılam­adı

- Halit TURAN / SABAH

Konya’da emlakçı Uğur Kart, eşini rahatsız eden spor hocası Reşit Aydın’ı bıçaklayıp öldürdükte­n sonra tren rayları üzerinde ağlarken yakalandı.

Konya’nın Selçuklu ilçesinde emlakçılık yapan Uğur Kart (34) salı günü, 8 yıldır eşini rahatsız ettiğini öne sürdüğü Reşit Aydın’ın işlettiği spor salonuna gitti. Elinde bıçakla salona giren Kart, üst katta yemek yiyen Aydın’ı karın boşluğunda­n bıçakladı. Olayda salonda çalışan ve Kart’ın elinden bıçağı almaya çalışan Şefik İyierdem ise elinden yaralandı. Kart’ın Aydın’ı bıçakladığ­ı anlar ise güvenlik kameraları tarafından anbean kaydedildi. Görüntüler­de zanlının spor salonuna elinde bıçakla girip, yemek yiyen Reşit Aydın’ı bıçakladığ­ı ve Aydın’ın kendini korumaya çalışırken merdivenle­rden düştüğü görüldü. Konya Numune Hastanesi’ne kaldırılan 46 yaşındaki Aydın, ameliyat edildikten sonra yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Aydın’a hastanede 7 kilo 200 gram ağırlığınd­a 24 ünite kan verildi. Kanaması durdurulam­ayan Aydın, yapılan bütün müdahalele­re rağmen kurtarılam­adı.

AĞLARKEN YAKALANDI

Reşit Aydın’ı bıçakladık­tan sonra kaçan Uğur Kart, Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından olay yerinden yaklaşık 2 kilometre uzaklıktak­i tren yolu üzerinde gözyaşı dökerken yakalandı. Kendisi askerdeyke­n eşine telefon kartı veren Aydın’ın eşini sürekli rahatsız ettiğini öne süren katil zanlısı, “8 yıldır sabrediyor­dum. Bunun yüzünden psikiyatri ilaçları kullanmaya başladım. Olay günü Reşit’i aradım ve eşimi rahatsız etmemesini söyledim. O da bana ‘Sen bana bir şey yapamazsın’ dedi. Bunun üzerine çok sinirlendi­m ve evden bıçağı alarak çıktım. Onun işyerine giderek bıçakladım” dedi. Emniyettek­i işlemleri tamamlanan Uğur Kart, çıkarıldığ­ı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

 ?? ?? Reşit Aydın
Reşit Aydın
 ?? ?? Uğur Kart
Uğur Kart
 ?? ?? Kart, Aydın’a böyle saldırdı.
Kart, Aydın’a böyle saldırdı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye