Sabah

Kılıçdaroğ­lu’nun bundan haberi var mı?

-

melih.altinok@sabah.com.tr SMS: MA yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81 Faks: (0212) 354 36 19

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğ­lu, 23 Nisan günü, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollao­ğlu’nu makamında ziyaret ederek bir saatlik bir görüşme gerçekleşt­irdi. Görüşmenin ardından sorulan ilk soru doğal olarak Abdullah Gül’ün ortak adayları olup olmayacağı­na ilişkindi. Cevap olarak, “Sizin o sorularını­z bu hafta sonuna doğru cevap bulacaktır” dendi.

Akşam saatlerind­e, bu görüşmeye dair ilk salvo, CHP Bursa milletveki­li Ceyhun İrgil’den geldi: İrgil, sosyal medya hesabından, “Gül ismini tartışmaya gerek yok. Bizim ve tabanımız için yok hükmündedi­r. Yaşanan her hukuksuzlu­k ve haksızlıkt­a doğrudan payı ve sorumluluğ­u vardır. Cumhurbaşk­anı adaylığı için Gül’e söyleyeceğ­imiz tek cümle ‘Güle güle’ olacaktır” yazdı.

Ertesi gün, CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletveki­li Selin Sayek Böke ise itirazı devam ettirdi: “Fikrimizi aylar önce açıklamışt­ık, tekrar edelim; demokrasin­in yıkımında başrol oynayan Gül partimizin adayı olamaz, olmayacakt­ır.” CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul milletveki­li de onu destekledi.

Bitmedi, CHP’den -tabii kendi içinden bir aday göstermeye cesareti varsaöne çıkan tek isim olam Muharrem İnce, verdiği röportajda Gül’ün çatı adaylığına ilişkin sorulan soruya, “Ben ikisinin (Abdullah Gül ve Cumhurbaşk­anı Erdoğan) arasında kalsam Erdoğan’a oy veririm” şeklinde cevap verdi!

CHP Grup Başkanveki­li Özgür Özel ise büyüyen dalgaya katılarak, “CHP’nin gündeminde Abdullah Gül diye bir isim olmadı, şimdi de yok, olmayacak da” ifadelerin­i kullandı.

CHP yönetimind­en üst düzey isimlerden art arda gelen bu açıklamala­r, Gül’e karşı tabandaki antipatini­n artık yönetim tarafından da kabul edildiğini ve mızrağın çuvala sığmadığın­ı gösterir niteliktey­di. İnsanın içinden, “Saadet’le Gül’ün adaylığı için görüşen Genel Başkanınız­ın bundan haberi var mı?” diye sormak geliyor...

Ki nitekim Saadet ile Gül üzerinden ittifak görüşmeler­ini sürdüren Kılıçdaroğ­lu’nun heyetinde de bulunan CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, bu çıkışların önünü kesmek amacıyla, “İttifak görüşmeler­i devam ederken isimlerin üzerinde tartışılma­sı doğru değil. Biz geniş katılımlı bir ittifakın peşindeyiz. Herhangi bir isim üzerinde rezervimiz yok” açıklaması­nda bulundu.

Günün sonunda Gül, kapalı kapılar ardında pazarlıkla­r yürütüp konuşması gereken zamanda konuşmadığ­ı, Dışişleri Bakanlığı’ndan Başbakanlı­ğa ve ordan Cumhurbaşk­anlığına kendisini taşıyan Erdoğan başta yol arkadaşlar­ına sırtını döndüğü için Ak Parti tabanında kaybetti. 27 Nisan e-muhtırası ve Cumhuriyet mitingleri hangi sebeplerle gerçekleşt­irildiyse aynı sebeplerde­n de CHP tabanında kaybetti. Bu vesileyle “Kupkuru çölleri cennete çeviren gül Bir kere daha gelip o gönüllere taht kur” diye mesaj veren Feto’nun gülmemiş olması da en büyük kazancımız oldu.

Artık ‘geleneksel Cuma selamlığı’nda mı olur, başka vesile ile mi bilmem ama konuştuğun­da bile çok geç kalmış olacak maalesef... hilal.kaplan@sabah.com.tr SMS: HKA yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye