Sabah

İZNIK GöLü TEHDIT ALTıNDA

- AL%A< İHA

“Burada en önemli şey zirai faaliyetle­r. İznik’te yılda iki üç defa ürün alınıyor. Bu da kontrolsüz bir şekilde gübre kullanımın­a sebep oluyor. Zaman içerisinde su kalitesi büyük zarar görüyor. İznik Gölü bizim için çok kıymetli. Dünya

İSTANBUL Üniversite­si Su Bilimleri Fakültesi, İznik Gölü ve gölü besleyen derelerde su kalitesi ölçümleri yaptı. Her yıl düzenli bir şekilde İznik Gölü’nde ekolojik çalışmalar yürüttükle­rini söyleyen Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meriç Albay, “İznik’te zirai faaliyetle­r çok yoğun. Kontrolsüz­ce gübre kullanımı var. Bu da zaman içerisinde gölün su kalitesine büyük zarar veriyor” dedi.

Ekip gölden su numuneleri aldı. Derelerde de aynı uygulamayı yaptıkları­nı söyleyen Albay, “İznik Gölü’nde 20 yılı aşkın süreden beri çalışmalar yapmaktayı­z. Gölün su kalitesi başta olmak üzere, göl içi çeşitliliğ­i ve balıkçılık durumunu sıkça inceleriz. İznik Gölü çok göz önünde bir yer. İstanbul ve Bursa’nın çok yakınında. O yüzden insan etkisi de çok fazla” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye