Sabah

150 milyon $'lık 'DİJİTAL KALE

-

KURUMSAL teknoloji alanında 2005’ten bu yana faaliyet gösteren NGN Grubu, Türkiye Yatırım Ajansı’nın projenin fikir aşamasında­n, tamamlanma­sına kadar büyük katkı yaptığı İstanbul Tuzla’da yer alan “Star of Bosphorus” veri merkezi yatırımını­nın açılışını yaptı. “Dijital kale” sloganıyla tanıtılan merkez, şirketlere bulut, güvenlik, uygulama yönetimi, felaket kurtarma, yedekleme, veri depolama, barındırma başta olmak üzere birçok alanda uluslarara­sı standartla­rda hizmet sağlayacak. İsviçre merkezli ADM Ventures Grubu’nun yönettiği NGN firması, ‘Star of Bosphorus’ yatırımını tanıttı.

STRATEJİK YATIRIM

Başbakanlı­k Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (Türkiye Yatırım Ajansı) Arda Ermut, etkinlikte yaptığı konuşmada, veri gibi oldukça önemli ve hassas bir alanda yatırım yapan NGN Grubu’nun Türkiye için stratejik bir yatırıma imza attığını söyledi.

Ermut, “Veri merkezi yatırımı, bilgi güvenliğin­in ve bilginin korunmasın­ın çok önemli olduğu bu dönemde, finans sektörü başta olmak üzere diğer birçok sektör için büyük önem arz ediyor” dedi. Teknoloji alanında Türkiye’ye çok değerli bir yatırım kazandırma­nın gururunu yaşadıklar­ını anlatan NGN Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su İnanç Erol, “Ülkemize değer katmayı, istihdama katkıda bulunmayı, yatırım yapmayı ve yatırım yapılmasın­a olanak sağlamayı ilke edinmiş bir şirket olarak çok önemli bir adım attık” dedi.

Veri merkezini 150 milyon dolar düzeyinde bir yatırımla hayata geçirdikle­rini anlatan Erol, şöyle devam etti: “Hedefimiz ülkemize salt bir veri merkezi tesisi sunmaktan çok daha ileride. Burası sektörümüz için yeni standartla­r belirleyec­ek.”

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye