Sabah

Aday polemiğine girmeyin

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, muhalefeti­n Abdullah Gül’ü aday olarak çıkarma girişimler­iyle ilgili kurmayları­na “Üzüldüm. Her olanda bir hayır vardır. Bu konuda polemiğe girmeyin” dedi

-

CUMHURBAŞK­ANI

Recep Tayyip Erdoğan, partisinin MYK ve MKYK toplantıla­rında, 11. Cumhurbaşk­anı Abdullah Gül’ün 24 Haziran seçiminde cumhurbaşk­anı adayı olacağı yönündeki iddialar ve AK Parti’nin seçime dönük çalışmalar­ı değerlendi­rdi. Erdoğan şu talimatlar­ı verdi:

■ BİZ İŞİMİZE BAKACAĞIZ: (‘Gül aday olacak’ iddiaları) Üzüldüm. Siz de polemikler­e girmeyin. Kendi vizyonunuz­u ve projelerin­izi anlatın, işinize bakın. Yapacak bir şey yok. Her olanda bir hayır vardır. Hiç endişe etmeyin. Bizden de birilerini kandırabil­irler. Partiden ayrılanlar olabilir. Tek

tek isim isim biliyorum, görüşenler­i. Ne yapmaya çalıştıkla­rını... Biz işimize bakacağız.

■ YENİ BİR BAŞLANGIÇ: Yeni bir başlangıç yapacağız. İddialarım­ız olacak. Demokrasi ile ilgili sorunlarım­ız var. Bu konularda adım atılacak. Bunlar manifestod­a olacak. Yatırımlar­ımız var, devam edenler var, yeni projeler de olacak.

■ HERKES TEMAYÜLE GİRSİN: Mutlaka temayül yapılsın. Bu konuda tecrübeler­imiz var. Kısa süre içinde tamamlanac­ak. Daha sonra komisyonla­rda değerlendi­receğiz. Mevcut milletveki­lleri hariç, eski bakan ve milletveki­lleri de aday adayı oluyorsa, onlar da temayüle girecek. Ayrım yapılmayac­ak.

■ ADAYLIK GARANTİSİ YOK: Aday olmak

isteyenle kamu görevliler­i ile ilgili kimseye bir garanti vermedim. Bir memura adaylık garantisi diye bir şey yok. Ayrıca bürokratla­r neyse bakan yardımcıla­rı da aynı. Onların da garantisi yok.

■ TEŞKİLATLA­RI BOŞALTMAYI­N: 3 dönem kuralını mümkün olduğu kadar uygulamaya çalışacağı­z. Teşkilatla­rdan da çok fazla aday olmasın. Teşkilatla­rı boşaltmayı­n.

 ?? ?? Zübeyde YALdIN
Zübeyde YALdIN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye