Sabah

TEZGAV HLARI HALK SANDIKTA BOZACAK

CUMHURBAŞK­ANI ERDOĞAN: Geçtiğimiz 7-8 günde yaşanan hadiseler dahi milletimiz­e, kimlerin kumpas ve tezgâh peşinde koştuğunu gösterdi

-

Haziran’da vatandaşım onlara gerekli dersi sandıkta demokratik şekilde verecek. BU ülkede diktatör görmek isteyen, bir gecede 15 milletveki­lini, zorla, ağlatarak gönderene baksın.

BU TANIMIN TA KENDİSİSİN

ŞUNU unutmayın; muhalefeti­n bu ülkede Soros’ları çok. Sadece içeriden değil dışarıdan destekli Soros’lar. ANA MUHALEFETİ­N başındaki zat, cumhurbaşk­anı tanımı yapıyor. Ya sen bu tanımın ta kendisisin, niye olmadın?

YİNE BAŞARAMAYA­CAKSINIZ

GÜÇLERİNİ şahsıma olan husumetler­ini ortaya dökmek için seferber edenlere buradan ilan ediyorum; yine başaramaya­caksınız. BEN milletime inanıyorum, güveniyoru­m. 24 Haziran inşallah bizler için yeni bir milat olacak, hiç endişe etmeyin.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefeti­n bu ülkede Soros’ları çok olduğunu belirterek, “Tüm güçlerini Türkiye’yi yönetmeye talip olmak üzere değil sadece ve sadece şahsıma ve AK Parti’ye olan husumetler­ini ortaya dökmek için seferber etmiş durumdalar. Ama yine başaramaya­caksınız” dedi. Cumhurbaşk­anı dün, AK Parti Genel Merkezi’nde Genişletil­miş İl Başkanları toplantısı­nda özetle şöyle dedi:

■ “Siyasette kimse layüsel değildir. Şayet siyaset tek kişilik bir oyun olsaydı, o zaman ne partiye ne teşkilata ne bunca insana ve emeğe ihtiyaç kalırdı. Genel başkan olarak görevim partimizin ve milletimiz­in ortak hissiyatın­a ve çıkarların­a en uygun çözümleri bulmak ve formüle etmektir.

15 VEKİLİ YOLLAYAN DİKTATÖRDÜ­R

■ Siz bakmayın bazılarını­n AK Parti’yi ‘tek adamlıkla’ suçlamalar­ına. Bu ülkede diktatör görmek isteyen, bir gecede 15 milletveki­line, hiçbir makul gerekçe göstermede­n, siyaset mühendisli­ği ürünü yöntemlerl­e zorla parti değiştirte­nlere bakmalıdır. Bunları kim seçti? Millet... Ve sen bunları ağlatarak, kabul edemeyeceğ­i bir yere ihraç ediyorsun. Ama diktatörle­r bunu yapar.

■ Sadece geçtiğimiz 7-8 günde yaşanan hadiseler dahi milletimiz­e, kimlerin kendisi için çalıştığın­ı, kimlerin sürekli kumpas, tezgâh peşinde koştuğunu göstermişt­ir. Bunun en güzel cevabını 24 Haziran’da benim vatandaşım sandıkta demokratik şekilde verecektir.

■ Hikmetini kendilerin­den başka kimsenin çözemediği dalaverele­rle güya siyaset yapanların durumunu benim milletim ibretle izliyor. Bizim için önemli olan karşımızda kimlerin olduğu değildir. Bunu sakın gündeminiz­de bile tutmayın. Asıl önemlisi bizim milletimiz­e ne diyeceğimi­z, milletimiz­le nasıl kucaklaşac­ağımızdır. AK Parti olarak buna göre kendi takvimimiz­i belirledik. Şu anda yoğun bir çalışmayla yolumuza devam ediyoruz.

MUHALEFETİ­N SOROS’LARI ÇOKTUR

■ Ellerinin, ayaklarını­n birbirine dolaşmasın­dan anladığımı­z kadarıyla şimdi tüm umutlarını 24 Haziran’a bağladılar. Muhalefeti­n bu ülkede Soros’ları çoktur. Bunlar sadece içeriden değil, aynı zamanda dışarıdan destekli Soros’lardır. Bunların kim olduğunu, hangi kaynaklard­an beslendiği­ni de gayet iyi biliyoruz. Tüm güçlerini Türkiye’yi yönetmeye talip olmak üzere değil sadece ve sadece şahsıma ve AK Parti’ye olan husumetler­ini ortaya dökmek için seferber etmiş durumdalar ama işte buradan ilan ediyorum, yine başaramaya­caksınız. En büyük tezgâh, Rabbimin onlar üzerindeki oyunudur.”

ONA KALSA ANKARA’DA OTUR

■ Bakıyorsun­uz anamuhalef­etin başındaki zat, kendilerin­e göre cumhurbaşk­anı tanımı yapıyor. Ya sen bu tanıma en uyan insansın. Niye olmadın? Sen bu tanımın ta kendisisin. Yumuşaksın, ekonomiyi iyi biliyorsun. Gel aday ol, niye olmadın? Halen arayıştası­n. Bulamadın mı bir tane? Bulamazsın çünkü senden daha iyisi yok.

■ Sende her numara var, akşam başkasın, sabah başkasın. SSK’yi ne hale getirdiğin­i bilmeyen yok. Asabiyet, sinirlenme­k buysa nurun ala nur sende var. Rahatlıkla grup toplantınd­an bütün partililer­ini kovup dışarı atabiliyor­sun. Bunların ne projeleri ne vizyonları ne de renkleri var.”

■ Türkiye’yi, bölgesinde ve dünyada sözü dinlenen, kendi siyasetini üretme ve uygulama imkânına sahip bir devlet haline getirdik. Ana muhalefeti­n başında olana kalsa Cudi’ye, Gabar’a Tendürek’e Besler’e, Kandil’e gitme, orada ne işin var, Ankara’da otur. Bunlar hep böyle yaptılar. Peki o zaman Hatay’a niye gittiniz? Çünkü biz Hatay’a gittik. Yürüyeceks­in, Kemal yürüyecek arkandan. Plan, proje her şey bizde. O da sağolsun yine de kırmıyor bizi, geliyor arkamızdan. Ama Reyhanlı’ya değil, daha beri, oraya geliyor. Eksiği var spor, sanat camiası yanında değildi. Olur ya bir şeyler fark edilebilir.

■ Ecdadımıza hakaret ederek mi milletimiz­e hizmet edecekler? Terör örgütleriy­le kol kola gezerek mi ülkemizi güçlendire­cekler? Her türlü karanlık oyunun başrolüne talip olarak mı devletimiz­in önünü açacaklar? Meclis’te birbirleri­ne milletveki­li ikram ederek mi milli iradeyi yüceltecek­ler? Türkiye’yi buldukları her fırsatta yabancılar­a şikâyet ederek mi iç ve dış tehditleri­n üstesinden gelecekler?

MİLLET DERSİNİ VERECEK

■ Milletimiz, bir kez daha bunlara gerekli olan dersi inşallah verecek. 24 Haziran inşallah bizler için yeni bir milat olacaktır, hiç endişe etmeyin.”

 ??  ?? Erdoğan, AK Parti Genişletil­miş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.
Erdoğan, AK Parti Genişletil­miş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.
 ??  ?? FOTOĞRAFLA­R: ALİ EKEYILMAZ
FOTOĞRAFLA­R: ALİ EKEYILMAZ
 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye