Sabah

CHP’li başkana yolsuzluk davası

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li başkanı Gürün ve 8 kişinin, ‘Kentkart’ işini ihalesiz, encümen kararıyla vermekten 2 yıla kadar hapsi istendi

-

MUĞLA Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün de aralarında bulunduğu 9 kişiye, Kentkart sistemini ihalesiz vermekten dava açıldı. 2 yıl kadar hapis cezası isteniyor.

CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma araçlarınd­a araç takip ve elektronik kart sistemi kurulması işini, yasaya göre ihale yapması gerekirken, encümen kararıyla Kentkart Marmara Elektronik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne verdi. Usulsüzlük iddiaları üzerine 2016’da görevlendi­rilen mülkiye müfettişle­ri, işlemin hukuka aykırı olduğunu belirterek, aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün de bulunduğu 5’i encümen üyesi 15 kişi hakkında soruşturma izni istedi. Ancak Gürün ve diğer şüpheliler, talebe yerel mahkemeler­de itiraz edince dosya Danıştay’a gönderildi. Danıştay 1’inci Dairesi, Gürün ve 5’i encümen üyesi 8 şüpheli hakkında soruşturma izni verdi.

Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz’un talimatıyl­a başlatılan soruşturma tamamlanar­ak iddianame hazırlandı. İddianamed­e 9 şüpheli hakkında, “görevi kötüye kullanmak”tan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Muğla 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamed­e, sanıklar, toplu taşıma araçlarınd­a, 2008’den itibaren araç takip sistemi kurulması ve elektronik kart kullanılar­ak ücret tahsilinin ihale yapılmaksı­zın, belediye encümeni kararıyla Kentkart Marmara Elektronik Şirketi’ne vermek, sözleşmeyi yine ihale yapılmaksı­zın uzatmak ve firma tarafından tahsil edilen taşıma ücretlerin­in mevzuata aykırı olarak firmanın hesabında tutulmasın­a ve geç yatırılmas­ına neden olmakla suçlanıyor.

YILDA 2.5 MİLYON TL

Sanıklar devleti yılda yaklaşık 2.5 milyondan tam 8 yıl zarara uğratmakla itham ediliyor. Gürün ayrıca belediyeye ait halı saha tesisinin ihalesini, İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Fehmi Türer’in kardeşine verdiği gerekçesiy­le 2 yıla hapisle yargılanıy­or.

Muğla Büyükşehir Belediyesi iddialarla ilgili, “Yargıya intikal etmiş konuya ilişkin açıklama yapılması kurumsal olarak uygun görülmemek­te. Söz konusu uygulamanı­n hukuka uygun olduğu değerlendi­rilmekte” açıklaması­nı yaptı.

 ??  ??
 ??  ?? Osman Gürün
Osman Gürün
 ??  ??
 ??  ?? 6ABA+
6ABA+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye