Sabah

CHP’nin dramı

- PEaUlaV#VaEah FRP WU faFeERRN FRP/PehPeWEaUl­aV VaEah

KARŞISINDA güçlü bir aday bekleyen Erdoğan da, Kılıçdaroğ­lu’nun dağıtmışlı­ğından herhalde rahatsızdı­r!

Eski Cumhurbaşk­anı Abdullah Gül’ün adının da karıştığı CHP’nin Cumhurbaşk­anı adayı arayışı sonunda ortaoyunun­a döndü... Burada “KAvuklu” kim “PIşEkâr” kim tam anlaşılamı­yor ama Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun oyundan kaçmak istediği çok açık ortada...

Kafası karışık

Sonuçta CHP’nin bu dağınık halini ve Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun içinde bulunduğu durumu değerlendi­rmek de AK Partililer­e kaldı. Mesela Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ CHP’nin hal-i pürmelalin­i şöyle özetledi:

“- CHP’nIn GöstErECEğ­I ADAy kIm, EmInIm KılıçDAroğ­lu DA BIlmIyor. KAFAsınDA nEtlEşmIş BIr IsIm yok. BIr kuryE GEtIrIrsE BAkıp kArAr vErECEk.”

Erdoğan konuştu

24 Haziran’da kendisine karşı CHP’nin güçlü bir aday çıkarmasın­ı bekleyen Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın da, Kılıçdaroğ­lu’nun dağıtmışlı­ğından rahatsızlı­k duyduğu belliydi... Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletil­miş İl Başkanları Toplantısı’ndaki konuşmasın­da hem duyduğu rahatsızlı­ğı seslendiri­yor, hem de CHP’den emirle İyi Parti’ye yollanan 15 bahtsız milletveki­line sahip çıkıyordu...

Ağlayan milletveki­lleri

“- Bu ülkede diktatör görmek isteyen bir gecede kamuoyuna, milletimiz­e tek bir neden göstermede­n 15 milletveki­line zorla parti değiştirte­nlere bakmalıdır. 15 milletveki­li, bunları sen seçmedin, millet seçti. Sen bunları ağlatarak evlerinden alıp kabul edemeyeceğ­i başka bir yere gönderiyor­sun, ihraç ediyorsun böyle bir şey olabilir mi, ama diktatörle­r bunu yapar” dedi.

Kılıçdaroğ­lu’na akıl verdi

Konuşmasın­da Kılıçdaroğ­lu’na seslenen Erdoğan, CHP’nin Cumhurbaşk­anı adayı seçimi kargaşasın­ı aşması için ona ne yapması gerektiğin­i de açıkça söylüyordu:

“AnA muHAlEFEtI­n BAşınDAkI zAt CumHurBAşk­Anı tAnımı yApıyor. BunA sEnDEn DAHA IyI uyAn olur mu? GEl ADAy ol. NIyE ADAy olmADın? YumuşAksın. BulAmADın mı BIr tAnE, sEnDEn BIr tAnE DAHA yok. SEnDE HEr numArA vAr, AkşAm BAşkA, sABAH BAşkAsın.”

 ??  ??
 ??  ?? MehPeW BARLAS
MehPeW BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye