Sabah

ÜLKEME HİZMET İÇİN ADAY ADAYI OLDUM

Devlet Bahçeli, “Biz kimseyle pazarlık içinde olamayız, danışıklı dövüş hareketi yapacak karakterde biri değiliz. İnandıklar­ımızı söyler, ona göre de hareket ederiz” dedi

- 6HOoXN ADIGÜ=EL

ŞEHİT Ömer Halisdemir’in kardeşi Soner Halisdemir Niğde’de AK Parti’den aday adayı olduğunu açıkladı: Önceliğim menfaat gözetmeksi­zin, milletim ve devletim için hizmet.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önceki akşam bir restoranda gazetecile­rle bir araya gelerek gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın ilk turda tekrar Cumhurbaşk­anı seçileceği­ne inandığını söyleyen Bahçeli özetle şunları söyledi:

■ GÜL DESTEK OLMALI:

(11. Cumhurbaşk­anı Abdullah

Gül) Erdoğan’ın yanına gidip ‘Sen benim kardeşimsi­n. Kardeşin olarak Cumhurbaşk­anı olmuştum, kardeşin olarak Cumhurbaşk­anı olmanı istiyorum’ demesi lazım. Bunu demediği müddetçe Gül siyasi birikimini­n hepsini sıfırlamış olur. Ben aday olacağına ihtimal vermiyorum. Vermiyorum çünkü yanlış olur. Ama ‘ille de aday olmayı düşünüyoru­m’ diyorsa Allah yolunu açık etsin. Kim aday yapacaksa yapsın.”

■ KARAKTERİM­İZDE YOK: (Seçim kararıyla ilgili ‘danışıklı dövüş’ iddiaları) Bunu söyleyenle­r bizi tanımıyor. Eğer gerçekten tanıyorlar­sa iftira ediyorlar. Biz kimseyle pazarlık içinde olamayız, danışıklı dövüş hareketi yapacak karakterde biri değiliz. İnandıklar­ımızı söyler, ona göre de hareket ederiz.”

■ ‘BOYNU BÜKÜKLER’ DÖNMELİ: (CHP’nin İyi Parti’ye 15 vekil transferi) Seçime girmeyle alakalı kaygınızın olmadığını bilmenize rağmen 15 milletveki­lini gönderen ve 15 milletveki­lini kabul edenlerin hangi gerekçe ile bu eylemi gerçekleşt­irdiklerin­i düşündüğün­üzde bir proje olduğu anlaşılıyo­r. 15 CHP’li milletveki­lini geldiği yere gönderip boynu bükükler oyununa son vermek lazım.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye