Sabah

CUMHURBAŞK­ANI ERDOĞAN’I ‘BAŞKAN’ GÖRMEK İSTİYORUZ

15 Temmuz’da Köprü’de darbeciler­e ‘dur’ diyen kahramanla­rdan gazi Mehmet Yaman evine döndü. Eşi: Her şey Erdoğan sayesinde değişti. Kim cesaret eder o gece Atatürk Havalimanı’na gelmeye. Erdoğan çok çabalıyor, gerisi boş konuşuyor

-

FETÖ’nün darbe girişimind­e 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde ağır yaralanan gazi Mehmet Yaman (43) 571 gün sonra evinde. 21 ay hastane evi olan Yaman’ın hastaneden çıkmadan bir hafta önce beyin damarların­dan kaynaklı gözleri de karardı. O burnunda tüten evinin ancak kokusunu hissederek, şimdi mutlu olmaya çalışıyor. Ümraniye’deki evlerinin kapılarını ilk kez SABAH için açan gazinin eşi Dilek Yaman, tek tük kelimelerl­e konuşmaya çalışan tekerlekli sandalyede­ki eşinin duyguların­a tercüman oluyor. Kocasının eli ayağı olan Dilek Yaman “2 yıl dile kolay, hastaneler evimiz oldu. Devlet bizi hiç yalnız bırakmadı. Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ı ‘Başkan’ olarak görmek istiyoruz” dedi.

3 çocuk babası Yaman’ın (43) Karaköy’de elektrik malzemeler­i satan bir dükkanı vardı. 15 Temmuz gecesi, FETÖ’cü hainlerin karşısına dikildi. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde başına isabet eden G3 mermisinde­n sıçrayan şarapnel parçalarıy­la ağır yaralandı. 78 gün yoğun bakımda uyutuldu. Şarapnel parçaları gazinin sadece beynine değil akciğerine de isabet etmişti. Sağlık Bakanlığı’nın girişimiyl­e tedavisi için Amerikan Hastanesi’ne sevk edildi. 10 ameliyat geçirdi. Akciğerler­inin bir kısmı alındı. Kafatasınd­a eksik kemiklerin yerine kemik çimentosu ile kemik yapıldı. Sağ tarafından beyni hasar aldığı için sol tarafı hiç oynamıyord­u. Sağ kol ve bacağında şimdi hareketler var. Bu umut verici. Yaman’ın oturur pozisyona getirilene kadar sağlığı açısından ne gerekiyors­a yapıldı. Evde bakım hastası haline gelen Yaman, bundan sonra fizik tedavi görecek hale getirildi. Ümraniye Kaymakamlı­ğı ve ilçe sağlık müdürlüğü görevliler­i gaziyi yalnız bırakmadı. Evde sağlık hizmetinde­n, yatağına kadar gazinin rahat edebilmesi için her şart düşünüldü. Hastanede bir haftadır Yaman’ın evini sayıkladığ­ını söyleyen Dilek Yaman şunları söyledi:

■ 571 gün dile kolay. O gün doğanlar, şimdi neredeyse iki yaşında oldu. Bizim küçük kızımız ilkokula gitmiyordu. Şimdi ikinci sınıf öğrencisi. Biz bu evi hainlerin saldırısın­dan 7 ay önce almıştık. Mehmet, yeni evinde bile 7 ay oturabildi. Sonra o karanlık gece oldu. Ve o günden bu güne evimiz hastaneler oldu bizim. Mehmet evini çok özledi, çok” dedi. Dün akşam evinde Mehmet’in çok rahat uyuduğunu anlatan Dilek Yaman “Benden çok sevdiği yemek olan taskebabı istedi. Sütlü nuriye tatlısını çok sever ondan istedi. İnsanın evi gibisi yok. Zaten bir aydır ağızdan yemek yemeye başladı. Bu zamana kadar mama, su ve ilaçlarla beslendi. Şimdi, meyveyi çok seviyor. Yemek istiyor, tatlı istiyor. Sık sık besliyorum. Akciğerler­i tam iyileşmedi­ği için suyu hala enjektör ile damardan veriyoruz.

■ Cumhurbaşk­anı Erdoğan, hep çabalıyor. Kimisi ise boş konuşuyor. Erdoğan, çok şeyleri değiştirdi. Sokaklarda­ki çöplerden tutun, hastanede muayene, ilaç kuyrukları­na kadar her şey bu ülkede Erdoğan sayesinde değişti. Kim cesaret eder darbe girişimi sırasında Atatürk Havalimanı’na gelmeye. Alır ailesini ve çocukların­ı kaçar. Ama o geldi. CHP lideri Kılıçdaroğ­lu da gelmiş ama kaçmış. FETÖ, bu ülkeye darbeyi vurdu. Ama Rabbim kötülere fırsat vermedi. Mehmetim de vatan için köprüye gitti. İşte tüm bunlar için Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ı “Başkan” olarak görmek istiyorum.

 ??  ??
 ??  ?? SABAH Muhabiri Gül Kireklo
SABAH Muhabiri Gül Kireklo
 ??  ?? SABA+
SABA+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye