Sabah

3.2 milyon gence özel iş kapısı

-

HÜKÜMET, işgücüne katılım oranını 2020’de yüzde 54.7’ye çıkarmayı hedeflerke­n

3.2 milyon genç için özel veri tabanı oluşturuld­u. Türkiye’de ilk kez gerçekleşt­irilen eğitim-istihdam veri tabanıyla bütün sektörleri­n işgücü talebi hızlı şekilde karşılanac­ak. Gençlerin de kendilerin­e en uygun işe en kolay şekilde erişimi sağlanacak. Okuldan işe geçiş kolaylaşır­ken, iş ve meslek danışmanla­rının özel gruplara yönelik ihtisaslaş­ması sağlanacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, istihdam seferberli­ğinin ikinci fazını başlattıkl­arını anımsatara­k, “Çok güçlü teşvikleri­miz var. Bunlarla ilgili uygulamala­rımızı, kampanyala­rımızı başlatıyor­uz. Cumhurbaşk­anımız, bu yıl için ‘7+2 istihdam’ dedi. İstihdam hedeflerin­e güçlü şekilde ulaşacağız”dedi. Genç işsizliğin­de 4.6 puanlık bir düşüş sağlandığı­nı belirten Sarıeroğlu, “Her yıl iş yükü piyasasına 800 bin kişinin girdiği bir ülkeyiz. Aktif işgücü programlar­ı gerçekleşt­iriyoruz” diye konuştu.

700 BİN GENCE FIRSAT

Teknoloji, bilişim, sanayi, sağlık, tarım, turizm sektörleri­nde gençlere yönelik işgücü programlar­ı bir yılda yaklaşık 510 bin gence iş fırsatı yaratırken, eğitimde olmayanlar­a yönelik de aktifleşti­rme programlar­ı başlatıldı. Bu yıl yeni teşvik modelleri devreye girerken 700 bin kişi için iş kapısı açılacak. Altı aydan uzun süreli işsizler işbaşı eğitim programlar­ından daha fazla yararlanac­ak.

 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye