Sabah

Kadıköy’de kapanış!..

-

Kadıköy’deki Karaköy İskelesi ikinci katındaki benim gibi pek çoğunu tiryaki yapan Klasik Sabahlar Kahve Konserleri, bu pazar son.. Çünkü hemen hepsi konservatu­ar öğrencisi gençlerin sınav mevsimi geldi. Bu konserleri hayatımızı­n parçası yapan Ozan Binicioğlu kardeşim, dilerim seneye devam ettirir.

Final konseri neşeli..

Tarkan Tekyıldız piyano, İsmail Sermet Erkin bas gitar ikilisi 1940’lardan bugüne caz melodileri çalacaklar. O dünya güzeli manzarada, gelip giden vapurları, uçuşan martılar arasında kim bilir neler dinleyeceğ­iz.

Geçen hafta Çocuk Bayramıydı. Minikler vardı.. 6 harika flüt.. 6 dünya tatlısı minik..

Ece Say, Lal Hayat Odabaşı, Deniz Bendeş, Elif Fatma Aygen, Ezel İlhan, Selin Kırcı..

Salon coştu. Nasıl neşelendik, nasıl gururlandı­k, nasıl umutlandık!.

Finalde daha büyük, liseli gibi iki gitarcı geldi. Ama bizi “Konservatu­ar giriş sınav jürisi” sanıp nasıl anlamsız, dinlemesi nasıl zor şeyler çaldılar ki, kimse ilgilenmed­i. Miniklerin yarattığı coşku da silindi gitti.

Çok tecrübeli sanat yönetmeni Ozan kardeşim, repertuarl­ara mutlak müdahale etmeli..

Orası eğlenmeye, hoş vakit geçirmeye gelen insanlarla dolu bir kahve.. Orda popüler şeyler çalmaya mecbursun. “Popüler”den utanmayın gençler.

Ben Ozan’ın yerinde olsam, gitarcılar­a baskı yapar, mesela Rodrigo/ Adagio ve Albeniz/ Asturias çaldırırdı­m, bakın ne olurdu?.

Gitar yahu.. Ne mucizeler yaratır, o saz!. Uyutmaz!.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye