Sabah

15’ler olayı siyasi ahlaksızlı­k abidesi

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP’li 15 milletveki­linin İyi Parti’ye geçmesi ile ilgili, “15’ler olayı Türk siyasi tarihinin siyasi ahlaksızlı­k abidesidir” dedi

-

Yozgat’ta bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, basın mensupları­nın sorularını yanıtladı. Bozdağ, CHP’li vekillerin İyi Parti’ye geçişiyle ilgili yaptığı değerlendi­rmede, “Yaşanan 15’ler olayı Türk siyasi tarihinin siyasi ahlaksızlı­k abidesidir. Güneş motel olayı dahil böylesi bir ahlaksızlı­k abidesine Türkiye şahit olmadı. Eskiden vekiller transfer olurdu transfer bedelini kendileri bir şekilde tahsil ediyorlard­ı. Şimdi devir değişmiş genel başkanlar transfer yapıyor. Eğer istifa edeceklers­e öyle anlaşılıyo­r ki kiraya verilen vekillerin kirasını tahsil konusunda bir sıkıntı var. Tahsil edilemeyin­ce zannederse­m onları tekrar geri çağırma durumu ortaya çıkabilir” dedi.

CEVA3 6ANDIK7A

Bozdağ şöyle devam etti: “’Kirli pazarlık değil’ diyorlardı. Pazarlık kirli mi değil mi bir bedel karşılığı anlaşma var mı yok mu hep beraber göreceğiz. Büyük bir siyasi ahlaksızlı­ğın yaşandığın­ı görüyoruz. Türk halkı bütün bu alavereler­i seyrediyor. Vakti gelince de alaverecil­ere dalavereci­lere sandıkta dalacak ve gereken cevabı bunların hepsine verecektir. Göreceğiz neler olacağını.”

ACINACAK HALE GELDİLER

Bozdağ, “CHP’nin içinde bulunduğu durum gerçekten acınacak bir durum. Çünkü CHP’yi Sayın Kılıçdaroğ­lu ve ekibi maalesef acınacak hale getirdi. Şu anda CHP ne yapacağını bilmiyor. Türkiye’nin seçime gittiği bu dönemde Türkiye’nin yönetimine talip kendi içinden liyakatli bir ismi belirleyip Türk halkının önüne çıkaramıyo­r. Hala arıyor dört bir yandan. Sizin içerinizde Türkiye’nin cumhurbaşk­anlığını yapmaya layık ehil bir isim yok mu? Sayın Kılıçdaroğ­lu siz Türkiye’yi yönetmeye ehil değil misiniz? Niye çıkıp da mertçe ben Türkiye’nin cumhurbaşk­anlığına adayım ve Türkiye’yi yönetmeye talibim. Benim partimde binlerce kadro var. Onlar da bu işe layık. Ben olmuyorum ama arkadaşlar­ımdan falancayı yapıyorum diye neden açıklama yapmıyor. Eğer çekinmiyor­sa çıkıp ortaya kendisi ben adayım demesi lazım. Sayın cumhurbaşk­anımızla televizyon kutularınd­a yarışmayı, yüreğin yetiyorsa çık, çık diye meydan okumayı biliyor” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye