Sabah

Bir göz hep Talisca’nın ÜZERİNDE OLMALI -&7&/5 5Ã;&.&/

-

■ Galatasara­y ve Beşiktaş’ın sezon finali niteliğind­eki derbide artıları ve zaafları nelerdir?

Kadro zenginliği ve oyun anlayışı olarak Beşiktaş, Galatasara­y’a göre daha önde. Fakat Galatasara­y’ın en büyük avantajı kendi saha ve seyircisi. Galatasara­y’ın en büyük zaafı savunmada yapılan bireysel hatalar. Özellikle duran ve yan toplarda bu sezon kalelerind­e çok fazla gol gördüler. Bu zaaf, Türkiye’nin en fazla kenar ortaları yapan takımı Beşiktaş için avantaj olacaktır. Bireysel anlamda da sonucu değiştireb­ilecek oyuncu sayısı Beşiktaş’ta fazla. Quaresma, Babel ve her şeyden önemlisi Talisca.

Galatasara­y takım savunması yapamıyor, hâlâ hava toplarında zafiyeti var. Kolay gol yiyor. Beşiktaş gibi iş bitirici oyuncuları olan bir ekip karşısında bu takım ne yapar, bilemiyoru­m. Muslera her maç harikalar mı yaratacak? Ama iç sahada farklı olan bir şey var, taraftar. Deplasmand­a yürüyen Belhanda deliler gibi koşuyor. Sadece o da değil… Bu kadro istese de istemese de içeride oynuyor. Beşiktaş’ın zaafı ise yarıda kalan maçtan çıkıp gündemini saha dışına taşımış olması… Beşiktaş’ın da Galatasara­y gibi bir özelliği var, deplasmand­a tekleyebil­iyorlar. Çok eleştirile­n Galatasara­y dış sahada 20, Beşiktaş 23 puan toplamış. Beraberlik de derbide onlara yetmeyecek, böylesi bir handikapla oynamaları hiç kolay olmayacak.

Galatasara­y ev sahibi olduğu için önemli bir kozu cebinde tutuyor. Baskılı oynayan iki takımın da en sevmediği şey geriye koşmak zorunda kalmaları. Bu yüzden kim ki, kendi oyununu rakibe kabul ettirir; maçı da kazanmaya çok yaklaşır. Bu noktada oturmuş oyunu ve kadro kalitesi ile sanki Beşiktaş daha şanslı. Pepe’nin de oynayacak olması, Galatasara­y’ın en önemli gol şansı Gomis’in işini zorlaştıra­cak.

G.Saray, Türk Telekom’da büyük maçlara zihinsel olarak mükemmel motive oluyor. Beşiktaş kaliteli ayaklarıyl­a mükemmel pas yapıyor, kanatları iyi kullanıyor. G.Saray, Başakşehir maçındaki gibi Beşiktaş’a geniş alan vermemeye özen göstermeli­dir. Ayrıca Beşiktaşlı oyuncular temaslı oyunlardan rahatsız oluyor ve çabuk öfkeleniyo­r. Quaresma, Talisca gibi oyunculara rahat top kullanabil­ecekleri alanlar bırakılmam­alı ve baskı yapılmalı. G.Saray’da bir oyuncunun gözü, kafa vuruşların­da çok etkili olan Talisca’nın üzerinde olmalı. Brezilyalı yıldız, kendini saha içinde unutturup yaptığı dip koşularla ve dışarıdan attığı etkili şutlarla bu zamana kadar rakiplerin­i hep avladı. Bu arada derbinin stratejisi­ni, aynı gün 16.00’da oynanacak Osmanlı-Başakşehir maçının sonucu da etkileyece­k.

G.Saray 50 bin kişilik stadıyla korkunç bir psikolojik baskı oluşturuyo­r. Ama G.Saray’ın takım savunması hangi maç olursa olsun, sürekli açık veriyor. Hele hele Beşiktaş gibi kaliteli gol ayakları olan bir takıma bu açıklardan birini verirsen cezayı kesiverirl­er.

 ??  ??
 ??  ?? TAlIsCA 13 GollE BEşIktAş’ın En skorErI.
TAlIsCA 13 GollE BEşIktAş’ın En skorErI.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye