Sabah

FARKLI OLMAYI DENEYEN TERİM ÖNE ÇIKIYOR

-

■ Fatih Terim mi, yoksa Şenol Güneş mi iyi bir taktisyen? Şu anda hangisi daha formda?

İki teknik adam da Türkiye’nin gururu. Tecrübeler­i ve kaliteleri çok yüksek. Ancak Terim, Türk Telekom’daki büyük maçlara yeni kurulmuş hatta kendi kurmadığı bir takımı kafaca iyi hazırlıyor. Motive olmuş bir G.Saray, herkesi evinde yener. Şenol hocanın Beşiktaş’ta kurduğu pasa dayalı sisteme yatkın oyuncular alındı. Yani gelen yerli ve yabancılar gidenlerin yerini doldurdu. Terim ve Güneş’in en büyük özellikler­i oyuncularl­a kurdukları baba-arkadaş-hoca yakınlaşma­sıdır. Bu iki büyük teknik adam, dibe vurmuş oyuncuları da ayağa kaldırmayı hep başarmıştı­r. Bir kez daha iki büyük hocanın satrancına tanık olacağız.

Fatih Terim, Fenerbahçe ve Başakşehir maçlarında oyunu da oyuncuları­nı da çok iyi kurguladı. Ama iki rakibi de savunmayı ve mücadele etmeyi seçen oyun karakteriy­le oynadılar. Bu kez kendi sahasında, ‘Galatasara­y defans yapmaz’ hamasetiyl­e mi çıkacak, yoksa daha kontrollü mü olacak? Oyunun kaderini Fatih Terim belirleyec­ek. Çünkü; Şenol Güneş, Bayern deplasmanı­nda bile sistemini veya takım düzenini bozmadı. Yine aynı oyuncularl­a, aynı taktikle fakat ‘daha dikkatli olun’ diyerek çıkacaktır. Türkiye’de hangi takım, ‘Ben baskılı oyunla Beşiktaş’ı yeneceğim’ derse ve saldırırsa, tabelada en az iki gol yazmasına razı olmalı. Üç tane atacaksa, bu kararı versin. Bu nedenle ‘farklı olmayı’ denemekten kaçınmayan Terim’i daha önde görüyorum. Maçın anahtarı onda.

Şenol Güneş’in takımı iki yıldan beri aynı ve şampiyon oluyorlar. Fatih Terim ise devre arasına bir maç kala gelmenin dezavantaj­ına sahip. İki teknik adamın da oyun felsefeler­i farklı. Beşiktaş’ın Şampiyonla­r Ligi maçlarında bir hayli yıprandığı gerçeği var. Yoksa elindeki oyuncu potansiyel­i ile şu an ligdeki konumu çok daha olurdu.

Bu tür maçlar için ‘hocaların formda olması’ lafına asla iştirak edemem. Sahada sonucu, oyuncular belirleyec­ek. Hatta belki de detaylar belirleyec­ek. Bu tür maçlarda hocanın saha içi etkisi azdır. Ama maç önü motivasyon­unun çok önemli olduğunu düşünüyoru­m.

İkisini de çok formda görmüyorum. Deplasmanl­arda bu kadar tekleyen teknik adamlar için bir şey söyleyemem. İç sahada herkes kazanıyor. Zaten birisi formda olsaydı takımı açık ara farkla lider olurdu. Fırat Aydınus Hakem diyorsunuz?

■ ne için

Ben de

Fırat Aydınus’u olsam, deneyimi yerinde maçlardaki MHK’nin

Bu tür sürekli formda atardım. sene dedik Üstelik bu fazla. Ama çok yönetiyor. şammaçlar bile bir hata ve iyi insani ve masum ya,

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye