Sabah

Altını çizdiğim satırlar-28

-

Bütün bunlar bir rüya gibi dedim; oysa ben hiç rüya görmem. (- L %2R*E6 / Kum Kitabı)

★★★

Emin değilim, sadece bekliyorum. Sur üflenene ya da kalbim durana kadar bu halde kalacağız sanki. ($<.UT ERTUĞRUL / Keyfekader Kahvesi)

★★★

Aslı var mı bütün bu sızlanmala­rın? Çayların ilk yudumların­da, sigaraları­n son nefeslerin­de çarmıha gerilmeler­in, dertleri içe çekmelerin, kalplere ateş düşürmeler­in... (*g.+$1 g=&$1 / Gözağrısı)

★★★

Mevsimleri­m ben, diye düşünüyoru­m bazen, ocak, mayıs, kasım aylarıyım; çamurum, sisim, şafağım. Sağa sola fırlatılam­am, havada usulca süzülemem, başka insanların arasında karışamam. (9,R*,1,$ :22L) / Dalgalar)

★★★

Köyleri gezerken bütün kilise saatlerini­n yelkovanıy­la akrebinin köylülerce çıkarılıp alındığını fark etmişti. Saatin kollarını çıkarmak şarttı. Artık saatleri kuracak kimse kalmadığın­da Tanrı’nın zamanını yanlış bildirmek günah olduğundan, başka ne yapılabili­rdi ki... Bu arada Bask’a özgü Katolikliğ­in ruhunu yansıtan bir ibare de kiliseleri­n kulesine yazılmıştı: “Her saat yaralar, sonuncusu öldürür.¨ (TRE9$1,$1 / Şibumi)

★★★

Bana seni oyalayan şeyi söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim. (T,0 3$R.6 / Kader )

★★★

... Behçet Bey, daha çok bizim olan zamanı, beraberimi­zde getirdiğim­iz ve yine beraberimi­zde götürdüğüm­üz, her zerresine ayrı mana ve şekiller, ayrı çehreler vererek sahip olduğumuz zamanı, kendi eliyle tamir ettiği, temizleyip ayarladığı bir yığın saatin (...) küçük küçük, hiç yorulmadan, yanılmadan, şaşmadan saydıkları, nabızlarım­ızın munis kardeşi olan zamanı severdi. ($ + T$13,1$R / Mahur Beste )

★★★

Ne tuhaf kurulmuş şu dünya. Bir şeyin üzerinde çokça durdun mu, en neşeli şeyler bile hüzün vermeye başlıyor. (1 9 *2*2L / Ölü Canlar )

★★★

Bizler hep kendi hayrımızı düşünürüz, ki bu da hayırlı bir şey değildir. ($1'RE- 1,.2L$,',6 / Kıyamet )

★★★

Kışın, ilkbahar beni kurtaracak diye düşünüyoru­m, ilkbaharda yaz beni kurtaracak diye düşünüyoru­m ve yazın sonbahar diye... hep aynı şey, bir mevsimden ötekine umutlanıyo­rum. (T+20$6 %ER1+$R' / Eski Ustalar)

hasmet.babaoglu@sabah.com.tr SMS: HASMET yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81 facebook.com/hasmetbaba­oglu.sabah

 ??  ?? Haşmet BABAOĞLU
Haşmet BABAOĞLU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye