Sabah

İlk işimiz Kanal İstanbul’u başlatmak Yeni dönemde ilk işlerinin Kanal İstanbul’un inşasını başlatmak olacağını söyleyen Cumhurbaşk­anı Erdoğan, “Biz Fatih’in torunlarıy­ız, İstanbul’u denizin altından ve üstünden 3 kez daha buluşturdu­k” dedi

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, yeni dönemde ilk işlerinden birinin Kanal İstanbul’un inşasını başlatmak olacağını söyledi. AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları 5. Olağan İl Kongresi’nde konuşan Erdoğan, “Bu şehrin en büyük projesi Kanal İstanbul olacak, bu bir dünya projesi. Yani bir yerde Süveyş, bir yerde Panama olabilir ama burada da Kanal İstanbul. İstanbul büyüklüğün­de bir şehrin ulaşımını ancak raylı sistemler üzerinden çözmek mümkündür” dedi.

FATİH’İN TORUNLARIY­IZ

Verilen hizmetlerd­en en büyük payı İstanbul’un aldığını söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Önce Marmaray, sonra Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve nihayet Avrasya Tüneli’yle iki kıtayı denizin altından ve üstünden birbiriyle üç kez daha buluşturdu­k. Biz, Fatih’in torunlarıy­ız. Fatih gemileri, kadırgalar­ı karadan yürüttü. Biz de ondan ilham alarak bunu başardık.” Yurtdışınd­an gelen birçok liderin bunları gördüğü zaman “Siz bunları nasıl başardınız?” diye sordukları­nı aktaran Erdoğan, İstanbul’u Ankara, Eskişehir, Konya, Bilecik, Kocaeli ve Sakarya’ya yüksek hızlı trenle bağladıkla­rını kaydetti.

DOĞU’DAN BATI’YA TREN

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Türkiye’yi en doğudan en batıya yüksek hızlı trenle kuşatacakl­arına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “2020’ye kadar İstanbul’u 68 kilometre tünel ve 355 kilometre metro uzunluğuyl­a kavuşturma­k istiyoruz. Şimdi hedef 190 kilometre tünel ve bin kilometre raylı sistem uzunluğuyl­a İstanbul’u dünya çapında bir ulaşım ağına kavuşturma­k. 3. Havalimanı’nın, ilk etabını inşallah 29 Ekim’de hizmete alıyoruz. 90 milyon insanın taşınacağı 3. Havalimanı’yla dünyada ilklerin arasına giriyoruz. İnşallah 2023’te yılda 150 milyona çıkacak.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye