Sabah

Türkiye’nin seçimi

-

hlkemiz, 24 Haziran’da sandığa gidiyor. Erken ötesi bu aFLl saQ dık, aslında neyin seçimi? Tanımlandı­ğı gibi milletveki­li genel ve yeni dönem cumhurbaşk­anlığı seçimi mi? Ben, daKa Ia] lası olduğuna inanıyorum.

*ÜÇ/Ü:3 tarafı deniz 4 tarafı sorunla çevrili bu coğrafya, ihtiyaç duyduğu güçlü liderliği oylayacak. Tereddüdün hayati sonuçlar doğuracağı yakın geleceğe koşan dünyada diğer ulusların gayreti de bu yönde...

+,=/,: Karar süreçlerin­i yavaşlatan her olgu, karmaşada yol alan dünya için zaaf olarak görünüyor. Başkanlık sistemiyle süreçler hızlanıyor, zaman kaybı önlenirken, sonuca almaya yönelik adım atmak kolaylaşıy­or.

ETKİN: Dağınık karar süreçlerin­den çok çektik. Bunu koalisyon hükümetler­inde, en ağır bedeller ödeyerek yaşadık. Şimdi yeni sürecin vaadi olan etkinlik, herkesin bir başka yöne çekmeye çalıştığı, kritik kararların savsakland­ığı yapılara son verecek. BÜROKRASİ: Bana göre yeni dönemin en büyük faydası, bürokratik oligarşiye vurulacak darbedir. Hele ki uyum yasaları ardından işi yavaşlatan, risk almayan, “Külliye istemiyor” gibi külliyen yalanların ardına sığınan, kımıl zararlısın­dan beter kamu zararlısı taifenin işi zorlaşacak. Hız tümseği olamayacak­lar. =,3/AMA:

Şu anda sürdürüleb­ilir yüksek büyümeyi korumaya çalışıyoru­z. Dünyanın 10 mega projesinde­n 6’sı bizde ve %7-9 gamındaki büyüme oranı dahi bize yetmeyecek. Zira girmek zorunda olduğumuz yüksek gelir grubu ülkelerle boy ölçüşebilm­ek için zıplayarak büyümek, küresel dev şirketleri ülkemize katma zorunluluğ­umuz vardır.

SEÇİM bizim... Ya mevcut sistemin ağır aksak süratine razı olacak ya da ülkeyi çok farklı bir hızda uygarlık vitesine getireceği­z. Seçim, bizim...

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye