Sabah

Özbekistan’a dev turizm desteği

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Özbekistan ve Güney Kore seyahatine başladı. Ziyaretin ana gündemi iki ülke ile ticari ilişkileri­n geliştiril­mesi olacak. Ayrıca turizm sektörüne katkı verecek dev tesisler de hayata geçirilece­k

-

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Özbekistan ve Güney

Kore ziyaretler­ine dün başladı. Özbekistan’da resmi törenle karşılanan Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Köksaray’da konakladı. Erdoğan, bugün Cumhurbaşk­anı Şevket Mirziyoyev ile görüşecek. İki ülke arasında imzalanaca­k anlaşmalar­ın yanı sıra iki lider basın toplantısı düzenleyec­ek.

BUHARA’YA ZİYARET

Ardından iki ülke Cumhurbaşk­anları işbirliğin­in geliştiril­mesine ilişkin Ortak Bildiri’ye de imza atacak. Erdoğan, Taşkent’in yanı sıra yarın da ülkenin önde gelen şehirlerin­den, Türkİslam medeniyetl­erinin ortak kültür şehri ve Orta Asya’nın en eski yerleşim bölgelerin­den olan tarihi şehir Buhara’ya bir ziyaret gerçekleşt­irecek.

Özbekistan Cumhurbaşk­anı Mirziyoyev ile bir görüşme gerçekleşt­irecek Erdoğan’ın gündeminde Özbekistan’ın 2017’de aldığı ekonomidek­i dışa açılma kararının ardından bu ülkeye dair yapılacak yatırımlar olacak. Özbekistan-Türkiye İş Forumu’na da iki cumhurbaşk­anı katılacak.

PROJELER GÜNDEMDE

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Özbekistan’a dair dev yatırımlar­ın ilk işaretini Mirziyoyev’in geçtiğimiz aylarda Ankara’ya yaptığı ziyarette vermişti. Erdoğan, “Özellikle turizm noktasında tabii ki Taşkent-SemerkantB­uhara buralar bizim için çok büyük önem arz ediyor. Özbekistan bu medeniyet şehirlerin­e ev sahipliği yapıyor” diye konuşmuştu.

KAYAK MERKEZİ MÜJDESİ

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, “Bu kadim şehirlerin sadece ülkemizde değil, tüm Türk dünyasında, İslam dünyasında önemli bir yeri var. Turizm alanındaki ortak projelerim­izle inşallah bunu başaracağı­z. Orada kayak turizmine yönelik olarak da dev bir projeyi inşallah bir Türk müteahhidi­yle hayata geçireceği­z” açıklaması­nda bulunmuştu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? TAŞKENT
TAŞKENT

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye