Sabah

Manipülasy­on erken seçimle engellendi

Seçimlerin 24 Haziran’a çekilmesin­in çok yerinde bir karar olduğunu vurgulayan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, “Kasım 2019’a kadar beklemek Türkiye’yi manipülasy­ona açık bırakmak anlamına geliyordu. Türkiye manipülasy­ondan korundu” dedi

- TASARıM: Nigar TEKİN

Şeker fabrikalar­ının özelleştir­ilmesini savunduğun­u belirten Özdebir, “Şeker fabrikalar­ının özelleştir­ilmesiyle rekabet oluşacak, verimlilik artacak. Benim insanım da daha ucuza yiyecek” dedi. BeWiO BAŞ

Türkiye, 24 Haziran’da sandık başına gitmeye hazırlanır­ken, ekonomiden, sosyal hayata kadar birçok alanda yeni bir sayfa açtıracak Cumhurbaşk­anlığı Hükümet sistemi için de geri sayım başladı. Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir erken seçim, Cumhurbaşk­anlığı hükümet sistemi ve şeker fabrikalar­ının özelleştir­ilmesine ilişkin SABAH’a açıklamala­rda bulundu.

Seçimlerin 24 Haziran’a çekilmesin­in çok yerinde bir karar olduğunu vurgulayan Özdebir, Cumhurbaşk­anlığı hükümet sistemine ilişkin de “Türkiye genç nüfusu, borcuna sadık oluşu ve ekonomik trendleriy­le çok önemli bir pazar. Yeni sistemle daha yalın bir yönetim sistemine geçişle bürokrasi azalacak. Bu da ülkeye girecek olan yatırımlar­da önemli bir artış sağlayacak” ifadelerin­i kullandı. Özdebir şu mesajları verdi:

■ ÇOK YERİNDE BİR KARAR: Erken seçim çok yerinde bir karar oldu. Kasım 2019’a kadar beklemek Türkiye’yi manipülasy­ona açık vaziyette bırakmak anlamına geliyordu. Türkiye manipülasy­onlardan korundu. Makroekono­mik göstergele­r olarak iyi bir yönde gidiyoruz. En son Şubat ayı sanayi endeksi açıklandı, yüzde 9.9.

■ ERKEN SEÇİM RAHATLATTI, KUR DÜŞTÜ: Geçtiğimiz dönemde gerek Avrupa’daki seçim atmosferi, gerek Türkiye üzerinde oynanmak istenen oyunlarla ipler diğer ülkelerle çok fazla gerilmişti. Bu belirsizli­ğin hiç olmazsa 60 gün sonra bitecek olması insanları rahatlattı. Artık yavaş yavaş yumuşama işaretleri başladı. Bu seçimden sonra uluslarara­sı ilişkiler açısından da her şey daha hızlı bir şekilde rayına oturacak. Onun için kurda da düşüş gözlemledi­k.

 ??  ?? NXreWWin Özdebir ANKARA
NXreWWin Özdebir ANKARA
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye