Sabah

6 BIN öğRENCIYE $YRXPA·GA STAM YAPMA FıRSATı

- $1.$5$ MERKEZİ

HÜKÜMET’İN bilişim sektöründe genç istihdamın­ı artırmaya yönelik teşvikleri büyük heyecan yaratırken Türkiye Bilişim Derneği (TBD) de önemli bir adım attı. AB tarafından finanse edilen Dijital Fırsatlar Stajı Girişimi’ne 6 bin Türk öğrenci ve yeni mezun dâhil olacak. Gençler 2 ile 12 ay arasında değişen sürelerde, AB’de yerleşik olan şirketlerd­e dijital becerileri­ni geliştirme eğitimleri alabilecek.

106.8 MİLYARLIK SEKTÖR

TBD Başkanı Rahmi Aktepe, Avrupa bilişim politikala­rını belirleyen Avrupa Mesleki Bilişim Dernekleri Konseyi’nin Türkiye’de düzenlendi­ğini anımsatara­k, “35 ülke temsilcisi­nin katıldığı bu toplantıla­rda Türk şirketleri­nin ve KOBİ’lerin dönüşümü için kritik kararlar aldık” dedi. Alınan kararların Türkiye’nin Sanayi 4.0 dönemine hazırlanma­sına da katkı sağlayacak nitelikte bulunduğun­u belirten Aktepe, şunları söyledi:

“AB tek pazar çalışmalar­ıyla, dijital ürün-hizmet sektöründe 6.1 milyon çalışan sayısının 2020’de 10.4 milyon kişiye çıkarılmas­ı hedefleniy­or. Bu sektörde yaklaşık 255 bin olan KOBİ sayısının 359 bine çıkması, 60 milyar euro olan sektör büyüklüğün­ün 106.8 milyar euroya, AB dijital ekonomisin­in toplam büyüklüğün­ün de 739 milyar Euro’ya ulaşması bekleniyor.”

29 YILDIR FAALİYET GÖSTERİYOR Brüksel’de bulunan CEPIS,

1 8 ’dan bu yana faaliyet gösteriyor. Avrupa genelinde ulusal bilişim dernek temsilcile­rinin üye olduğu CEPIS, sayısal ortamdaki hukuk ve güvenlik konularını hedefliyor.

Türkiye Bilişim Derneği’nin adımıyla AB tarafından finanse edilen Dijital Fırsatlar Stajı Girişimi’ne 6 bin Türk öğrenci ve yeni mezun dâhil olacak

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye