Sabah

‘Cumhur İttifakı AÇIK ARA ÖNDE’

Cumhurbaşk­anı Erdoğan: Anketler Cumhur İttifakı’nın açık ara önde olduğunu gösteriyor

-

CUMHURBAŞK­ANI Recep Tayyip Erdoğan dün Özbekistan ve Güney Kore ziyaretler­i için İstanbul’dan hareketind­en önce Atatürk Havalimanı’nda önemli açıklamala­rda bulundu. Erdoğan, Cumhur İttifakı ve 24 Haziran seçimleri için şöyle konuştu: “Anketlere dayalı olarak neyi paylaşırız dersek, paylaşacağ­ım tek şey var, hamdolsun anketler Cumhur İttifakı’nın açık ara önde olduğunu gösteriyor. Ama rakamsal bir şey bizden beklerseni­z, vermeyeceğ­im. Onu zaten sizler yayın grubu değişik yerlerden de alıyorsunu­z. Cumhur İttifakı çok olumlu, gayet güzel bir yerde.”

Cumhurbaşk­anı Erdoğan; bedelli askerlik, Abdullah Gül’ün adaylığı ve üniversite­lerin bölünme kararıyla ilgili de şunları kaydetti:

● SEÇİM MEYDANI HERKESE AÇIK: Abdullah Gül’ün adaylığıyl­a ilgili olarak hiçbir değerlendi­rme yapmayacağ­ım. Zaten Sayın Gül değerlendi­rmeleri kendileri de yaptılar. Seçim meydanı herkese açıktır. Temenni ederiz ki bir an önce her siyasi parti adayını belirler. Ona göre de bizler kampanyamı­zı çok daha değerli kılacak adımlarımı­zı atarız.

● İSTİSMAR VAR: İstanbul Üniversite­si’nin bölünmesiy­le ilgili Aziz Sancar hocamızın bir sıkıntısı yok. Bunların hepsinde istismar var. Bir defa İstanbul Üniversite­si niye ikiye bölünüyor? Öğrenci sayısı itibariyle nitelik-nicelik bunu yakalamamı­z lazım. Şimdi İstanbul Üniversite­si’nin öğrenci sayısı 105 bine ulaşmış. Burada maalesef kalite düşüyor. İstanbul Üniversite­si bir marka. Tarihi itibariyle eski bir üniversite olması demek burada öğrenci sayısının azaltılmas­ına

mani bir hal var demek değildir. Peki İstanbul Üniversite­si markasını ortadan kaldırıyor muyuz? Bir tarafta İstanbul Üniversite­si, öbür tarafta da İstanbul Cerrahpaşa üniversite­si şeklinde oluyor. Dert yine ideolojik. Her şeyde ideolojik yaklaşımda­n uzak olacağız.

● DERT YİNE İDEOLOJİK: Ortalama 50 bin civarında öğrenci bir tanesinde, 50 bin öğrenci öbüründe kalıyor. İstanbul Üniversite­si Cerrahpaşa olarak ayrılmıyor, İstanbul Cerrahpaşa Üniversite­si diyoruz. Öbür tarafta da asli yapısını koruyarak İstanbul Üniversite­si diyoruz. 500 yıllık maziye sahip olan isim korunuyor. Dert yine ideolojik.

● 800 DÖNÜM ARAZİ TAHSİSİ: İstanbul Üniversite­si’ne Hasdal’da 700-800 dönümlük arazi tahsis ettik. Orada da asli kampusu ya da külliyesi olacak. Önce Çapa’yı da düşündük. Ama zaten deprem riski sebebiyle birçok binasının yıkılması gerekiyor. Orası yıkılacak, belki İstanbul Üniversite­si’nin merkezde bir irtibat bölümü olacak. Zaten Beyazıt’taki bina tartışılma­z, o bütün özelliğiyl­e ortada.

 ??  ??
 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan dün akşam gezisinin ilk durağı olan Özbekistan’a ulaştı. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Taşkent Uluslarara­sı Havalimanı’nda Özbekistan Başbakan Abdulla Aripov tarafından karşılandı.
Cumhurbaşk­anı Erdoğan dün akşam gezisinin ilk durağı olan Özbekistan’a ulaştı. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Taşkent Uluslarara­sı Havalimanı’nda Özbekistan Başbakan Abdulla Aripov tarafından karşılandı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye