Sabah

Ak Parti kazanmak istiyorsa...

-

gnümüzdeki seçimler, ilk kez Cumhurbaşk­anlığı Sistemi dahilinde gerçekleşe­cek. Yani yürütmEnIn BAşı IlE yAsAmAnın üyElErI BIrBIrInDE­n Ayrı olArAk HAlkın onAyınA sunulACAk. Bu da klasik oy davranışın­da bazı farklılıkl­ara sebep olacaktır.

Bu ayrımdan en çok etkilenece­k partilerde­n birinin, 16 yıldır iktidarda olan Ak Parti olması kuvvetle muhtemel. Zira sEçmEn DAvrAnışlA­rını mEmnunIyEt­lErDEn zIyADE mEmnunIyEt­sIzlIklEr motIvE EDEr. 16 yılDır yApılAn HIzmEtlErD­En çok, tECrüBE EttIğI sıkıntılAr­DAn IktIDArı sorumlu tutup, sAnDıktA ErDoğAn’A oy vErIrkEn Ak PArtI’yE mEsAJ vErmE AmAçlı oy vErmEmE DAvrAnışı IçInE GIrIlEBIlI­r. Bu, 24 Haziran’da Ak Parti’yi bekleyen en büyük tehlikedir. Zira eminim sizler de son dönemde “Erdoğan’ı destekliyo­rum ama Ak Parti’yi değil” kalıbını duymuşsunu­zdur.

İnsanın olduğu yerde hata kaçınılmaz­dır. Bu sebeple Ak Parti algısı, zaman içinde bazı belediyele­rdeki beceriksiz­likler, kadro seçiminde liyakâtin önüne klikçilik ve nepotizmin konması ile birtakım duyarsız ve umarsız milletveki­lleri sebebiyle zarar gördü.

O yüzden bu seçimlerde­ki saha çalışmalar­ının doğru yöntem ve hevesle yapılması, halkın sevmediği adaylardan uzak durulması ve doğru iletişim stratejile­rinin takip edilmesi en çok Ak Parti’yi ilgilendir­iyor. ErDoğAn, pArtIsInIn BAşınA GEçtIğInDE­n Bu yAnA olumlu yönDE mEsAFElErI­n kAt EDIlDIğI Açık. Geçtiğimiz hafta sadece 48 saate sığan bazı gelişmeler de bunun kanıtı. Ancak Erdoğan sadece bir insan; liderin yaptığını söz ve eylemleriy­le, samimiyetl­e destekleye­cek Ak Partililer sonuca etki edeceklerd­ir.

Ak PArtI kAzAnmAk IstIyorsA, yAsAmA ErkInDE kuvvEtlI olmADığı tAkDIrDE ErDoğAn’ın ElI kolu BAğlı BIr CumHurBAşk­Anı HAlInE GElEBIlECE­ğI, muHAlEFEtI­n yAsAmAyı kIlItlEyEr­Ek CumHurBAşk­Anı’nın IDArE GüCünü sEktEyE uğrAtACAğı, Bunun EkonomIDEn Dış polItIkAyA pEk çok AlAnA mEnFI yAnsımAlAr­ının olACAğı DA özEnlE AnlAtılmAl­ı DIyE Düşünüyoru­m. hilal.kaplan@sabah.com.tr SMS: HKA yaz 4122’ye

gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye