Sabah

Aydınus mükemmeldi

- (GLW|r: Duygu BIÇAK - Tasarım: Tayfun ŞENEL

gerçekten özellikle kendi sahasında oynadığı maçlarda tarih yazıyor. Kolay değil, şampiyon adaylarını art arda Seyrantepe’de tek tek deviriyor. İlk yarıya bakıyoruz, Beşiktaş asla oyunu tutamadı. Galatasara­y, sürekli baskı yaptı. Fakat ilk gol pozisyonun­u bulan Negredo ile Beşiktaş oldu. Muslera aşılmıştı, Negredo iyi aşırtsa gol olacaktı ama kötü vurdu. :ine ilk yarıda Gomis’in mutluk bir pozisyonu var. O da karşı karşıya kaldı, ama kötü vurdu.

Galatasara­y’ın attığı ilk gol bu tür maçlar için çok önemli. Bütün taktik varyasyonl­ar birden değişiyor. İlk yarıda da Rodrigues ve Nagatomo iyi geldiler, Japon oyuncu sıfıra inip Fernando’nun önüne bırakıverd­i.

İkinci yarı ilk 20 dakika Beşiktaş oyunu kontrol etti. Çabuk kontratakl­arla çıktı ve birkaç önemli pozisyonu kullanamad­ılar. Ama maçın kırılma anı, penaltı ve kırmızı kart. Tosic, Gomis’i kaçırdı, daha doğrusu arkasında kaldı. Sarıldı, düşüremedi... Ama Gomis’in dengesi bozuldu, sonra düştü. Hakem de haklı olarak önce avantaja, avantaj sonuçlanma­yınca da penaltıya hükmetti.

Penaltı gol olsa, iş orada bitmişti ama Gomis kaçırdı. İşte bundan sonraki bölüm Galatasara­y için çok sıkıntı olacaktı ki kısa bir süre sonra Rodrigues, belki de şampiyonlu­ğu getiren golü atıverdi.

Geriye kaldı 3 maç. Görünen o ki G.Saray ya da Başakşehir’den biri yüzde 99 oranında şampiyon olacak. Ama G.Saray 3 maçını da kazanırsa pek tabii ki şampiyon onlar. Dün geceki galibiyet bence şampiyonlu­k yolunda atılmış çok net bir adımdır.

Maç hakem için masa başında çok zordu. Ama Fırat Aydınus verdiği penaltı ve teknik kararların hepsinde haklıydı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye