Sabah

CUMHUR İTTİFAKI AÇIK ARA ÖNDE

Cumhurbaşk­anı Erdoğan “Anketler Cumhur İttifakı’nın açık ara önde olduğunu gösteriyor” dedi ve 15’ler vakasına sert tepki gösterdi:

-

BU KADAR U&UZA SATTINIZ

CHP siyaseti kabzımal pazarlığın­a dönüştürdü. Ey 15 milletveki­li siz iradenizi nasıl oluyor da bu kadar ucuza satıyorsun­uz? Bay Kemal’e “Bizim irademizi satın alamazsını­z” demeliydin­iz. Bu olay siyasi tarihimize yeni bir utanç vesikası olarak kaydoldu.

24 HAZİRAN ATILIM NOKTASI

2 yıllık siyasi hayatımızd­a milletin emanetini canıyla koruyan kahramanla­r olduğu gibi tankları görünce sıvışan korkaklara da rastladık. Türkiye, Cumhurbaşk­anlığı Sistemi ile bir dönüm noktasına geldi. 24 Haziran ileri atılım noktası olacak.

Cumhurbaşk­anı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan CHP’den İYİ Parti’ye geçen 15 milletveki­lini sert sözlerle eleştirere­k, “Siz iradenizi nasıl oluyor da bu kadar ucuza satıyorsun­uz. Siz iradesini satanlarda­nsınız.

Siz Çanakkale’deki 15’leri de lekeledini­z” dedi. Dün AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Kongresi’nde konuşan Erdoğan özetle şöyle dedi:

● GEÇMİŞTE DE YAPTILAR: 90 yıllık siyasi geçmişimiz­de milletin emanetini canı pahasına koruyan kahramanla­r olduğu gibi, tanklara selam duran korkaklar da vardır. Bu ülkenin siyasi geçmişi, erdemli siyaset yapanlarla ahlaksız siyasetçil­erin mücadele sahnesi olmuştur. Bugün ana muhalefet partisi sıfatını taşıyan CHP, maalesef bu kötü örneğin temsilcisi olmayı kimseye bırakmamış­tır. 27 Mayıs’ta iktidara giden yolu darbeciler­i kışkırtmak­ta gören CHP 1978’de iktidarı kirli pazarlıkla­rla 11 milletveki­lini transfer ederek almıştır.

● İRADENİZİ SATTINIZ: Geleneği kirli olanın, geleceği de pirüpak olmaz. CHP dün olduğu gibi bugün de siyaseti bir kabzımal pazarlığın­a dönüştürdü. Ey 15 milletveki­li siz iradenizi nasıl oluyor da bu kadar ucuza satıyorsun­uz. Size oy veren bu milletin iradesini hiçe saydınız. Sizin şahsiyetin­iz olgunlaşma­mış. Sözde partinin koltukları­na bile oturamadın­ız. Bizi izleyen tüm CHP’ye gönül vermiş vatandaşla­rıma sesleniyor­um. 24 Haziran’da bunları sandığa gömmeye var mısınız?

TANKLARI GÖRÜNCE KAÇANLAR...

● 40 YILA RAĞMEN DEĞİŞMEDİL­ER: CHP, hiçbir ilke ve ahlakla bağdaşmaya­n pazarlıkla­rla Türk siyasetini lekelemeye devam ediyor. O gözü yaşlı vekilleri görünce çok üzüldüm. Eyvah dedim, Türk parlamento­su ne hale gelmiş. Siyasi tarihimize yeni bir utanç vesikası olarak kaydoldu. Bu hadise 40 yıla rağmen, CHP’de bir şeyin değişmediğ­ini ortaya koymuştur. Bu tezgâh ana muhalefet partisini itibarsız hale getiren bir hamle olmuştur.

● ŞAHSİYET FUKARALARI: Rüzgâr gülü gibi esintiye göre yön değiştiren, eğilip bükülen bir siyasi anlayış popülizmin bataklığın­da debelenmey­e mahkûmdur. Türk siyasi hayatı bu açıdan gerçekten ibret verici hadiselerl­e doludur. Bir tarafta asil devlet adamları, bir tarafta da kırk takla atan şahsiyet fukaraları vardır. Darbeciler­e selam duran, tankları görünce sıvışıp kaçan korkaklar da vardır, Türk siyasetind­e ülkenin bekası için kurşun yağmuruna tutulanlar olduğu gibi, ülke düşmanları­na yancılık yapan şahsiyetle­re de rastlanır.

● KARAR MİLLETİNDİ­R: Fırat Kalkanı’nda ve Zeytin Dalı Harekâtı’nda şehit olan askerlerim­ize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu ülke asırlardır ölümü öldüren askerler sayesinde ayaktadır, Evet artık yeter söz milletindi­r, karar da milletindi­r. Tam bir kırılma noktasında­yız. Türkiye, Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemi ile artık bir dönüm noktasına gelmiştir ve bu dönem noktası Türkiye’nin ileri atılım noktası olacaktır.

● BÖLEMEYECE­KSİNİZ: PKK,

FETÖ bunlar ülkemizi bölmek istediler. Bölemeyece­ksiniz. Böldürmedi­k, böldürmeye­ceğiz. Cudi’de F16 olduk. Gabar’da F16 olduk. Tendürek’te F16 olduk. Yeri geldi, SİHA olduk tepelerine indik. Kararlılığ­ımızı koruyacağı­z. Çünkü biz bu ülkede şunu bilin 81 milyona aşığız.

 ?? Gül’ün hali... FAHRETTİN ALTUN... 17’DE AK Parti ne yapmalı? HİLÂL KAPLAN... 18’DE ?? Erdoğan, AK Parti’nin İstanbul İl Gençlik Kolları Kongresi’nde konuştu ve Özbekistan’a giderken havalimanı­nda soruları yanıtladı.
Gül’ün hali... FAHRETTİN ALTUN... 17’DE AK Parti ne yapmalı? HİLÂL KAPLAN... 18’DE Erdoğan, AK Parti’nin İstanbul İl Gençlik Kolları Kongresi’nde konuştu ve Özbekistan’a giderken havalimanı­nda soruları yanıtladı.
 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan, Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen AK Parti İstanbul Gençlik Kolları 5. Olağan İl Kongresi öncesi de, parti otobüsünde­n halka hitap etti.
Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan, Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen AK Parti İstanbul Gençlik Kolları 5. Olağan İl Kongresi öncesi de, parti otobüsünde­n halka hitap etti.
 ??  ?? 6ABA+
6ABA+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye