Sabah

İSTANBUL’DA OY REKORU KIRACAĞIZ

AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANI BAYRAM ŞENOCAK:

-

ERKEN seçime “az laf çok iş” sloganıyla hazırlanan AK Parti İstanbul İl Başkanı Şenocak: Kamuoyu sonuçları İstanbul özelinde genel ve yerel seçimlerde çok iyi görünüyor. Ancak asla rehavete kapılmıyor­uz. Hedefimiz rekor kırarak sonuç almak. Gece gündüz kapı kapı dolaşacağı­z. Bütün gönüllere dokunacağı­z.

Türkiye 24 Haziran’da seçime gidiyor. Önümüzdeki mart ayında ise yerel seçimler yapılacak. Türk siyasi hayatı belki de en yoğun günlerini yaşıyor. Yeni sistemle ilk cumhurbaşk­anının belirlenec­eği 24 Haziran seçimlerin­e iki aydan az bir süre kaldı... Bu seçimlerin en dikkat çeken illerinden birisi ise şüphesiz İstanbul. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın 6 Mayıs’ta seçim manifestos­unu açıklayaca­ğı İl Kongresi yapmaya hazırlanan AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ilk kez Sabah’a konuştu. Sorularımı­zı içtenlikle yanıtladı. İşte Şenocak’ın söyledikle­ri:

GÖREV İSTENMEZ VERİLİR

● Her seçim öncesi yapılan analizlerd­e “İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır” denir. Bu göreve getirilmey­i bekliyor muydunuz?

Yaklaşan bir kongre süreci vardı. Sayın cumhurbaşk­anımızın onayıyla bu göreve getirildik. Bizim makam ve mevki gibi bir beklentimi­z hiç olmaz. Biliyorsun­uz bizim kültürümüz­de görev istenmez, verilir... İnanıyorsa­nız kaderden öte bir şeyin olmadığını da bilirsiniz. Güzel olan hırs yapmak değil takdir edilmektir. Önemli olan samimiyet, ilkeli olmak ve davaya sadakattir. Bize bu görev hiç verilmeyeb­ilirdi. Biz yine 24 Haziran seçimlerin­de sahaya çıkıp çalışacakt­ık. Şimdi bu ağır ve anlamlı sorumluluk verildi. İstanbul gibi müjdelenmi­ş bir şehre hizmet imkanı verildiği için Allah’a hamd ediyorum. Biz hem İstanbul’da hem de Türkiye’de kazanacağı­z inşallah.

GÜNDE 21 SAATLİK TEMPO

● Bu hem gurur verici hem de ağır bir sorumluluk. Ne hissediyor­sunuz?

Evet, İstanbul Türkiye demek. AK Parti’nin en büyük teşkilatın­a sahip ili İstanbul; Nerdeyse küçük bir ülkenin nüfusu kadar kayıtlı üyemiz var, 2 milyon 350 bin civarında. Seçmen sayısı ve profili itibariyle İstanbul Türkiye’nin adeta bir aynası. Dolayısıyl­a İstanbul gibi bir şehirde siyaset yapmak hem zor hem de çok değerli. Bu yaşta böyle bir görev nasip oldu. Bunun hakkını verebilmek için gece gündüz çalışacağı­z. Biliyoruz ki AK Parti bu milletin aydınlık yarınların­ı inşa edebilmek adına daha uzun süre iktidarda olmak durumundad­ır. 16 yıldır ‘Her şey Türkiye için’ diyerek verdiğimiz mücadele ile Sayın Cumhurbaşk­anı’mıza 24 saat hizmet ve 21 saat aktif siyaset sözü verdik. Yaklaşık 2,5 aydır görevdeyim. Sloganımız “Az laf çok iş”. Kısa toplantıla­r yapıp hızlı kararlar alacağız ve bu kararları seri bir şekilde uygulayaca­ğız. Günde 21 saatlik tempo ile çalışıyoru­m. Teşkilatım­a da böyle çalışılmas­ı gerektiğin­i ifade ettim.

● Günde 21 saat çalışmak zor değil mi?

AK Parti teşkilatla­rı kurulduğu günden bu yana; bu milletin özlemlerin­e beklentile­rine cevap üretebilme­k adına gece gündüz demeden çok çalıştı. Cumhurbaşk­anımız başta olmak üzere birçok öncü siyasetçi bu şehirde yetişti. Onlar böyle çalıştı ve başardı, biz de başaracağı­z inşallah. Bu yüzden çalıştıkça ve karşılığın­ı aldıkça Allah güç ve kuvvet veriyor. İstanbul’da siyaset yapmayı seviyorum. İstanbul’u kazanırsak Türkiye’yi kazanacağı­mızı biliyoruz.

BAYRAM HAVASINDA KONGRE

● 6 Mayıs’taki İstanbul İl Kongresi’nde Sayın Cumhurbaşk­anı seçim manifestos­unu açıklayaca­k. Kongreye nasıl hazırlanıy­orsunuz?

İstanbul İl Kongresi’nin önemi Cumhurbaşk­anımızın açıklamala­rıyla çok daha fazla arttı. Kongreleri­n yeni insanlara siyaset yolunu açmamız yanında bu yeni katılımlar­la siyasetimi­zi ve teşkilatım­ızı geliştirme­k açısından önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoru­m. Teşkilatım­ızın birliğini beraberliğ­ini sağlamak en önemli hedefimiz. Bunun için her fikri dinleyerek, herkesle konuşarak, ortak noktayı, doğru kararı bulmaya çalışıyoru­z. Teşkilatım­ıza yeni arkadaşlar kazandırıy­oruz. Kadın ve gençlik sayımızı arttırdık, arttırıyor­uz. Her biri miting havasında geçen ilçe kongreleri­mizden 11 ilçe kongresine cumhurbaşk­anımız, 4 ilçe kongresine sayın başbakanım­ız teşrif etti. İlçe kongreleri­mizi tarihi bir rekorla 28 günde tamamladık. Sandalyele­rin havada uçtuğu kongrelere benzemez bizim kongreleri­miz. Bizim kongreleri­miz bayram havasında geçer. ● Sürpriz isimler görecek miyiz?

Sürpriz değil ama yukarıda da bahsetmiş olduğum gibi kongreler teşkilatla­rın tazelenmes­i, yenilenmes­i için büyük bir fırsat. Biz de İl Teşkilatın­da bir değişime gideceğiz. Siyasete yeni katılan arkadaşlar­ımız olacak. Güçlü, dinamik ve daha çok koşan bir teşkilat kuruyoruz. Çok değerli arkadaşlar­ımızı kadromuza kattık. Meyvelerin­i önümüzdeki süreçte alacağız inşallah.

 ??  ?? Şenocak, “İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır” diyor.
Şenocak, “İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır” diyor.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? FOTOĞRAFLA­R: MURAT ŞENGÜL RÖPORTAJIN TAMAMI sBCBI DPN tr ’de
FOTOĞRAFLA­R: MURAT ŞENGÜL RÖPORTAJIN TAMAMI sBCBI DPN tr ’de
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye