Sabah

Çamlıca Camisi, Kadir Gecesi’ne hazırlanıy­or

İstanbul itfaiyesi dün en başarılı itfaiye erlerinden birini kaybetti. Van depreminde­n Nepal ve Bosna’daki sellere kadar pek çok yerde hayat kurtaran Taner Çebi, Fatih’teki yangında 4 kişiyi kurtardıkt­an sonra şehit oldu

- 0XVtaIa KA<A /

İstanbul Fatih’te 27 Nisan Cuma günü bir otelin sauna kısmında çıkan yangını söndürmeye giden Fatih İtfaiye Grubu’nda görevli Taner Çebi, ağır yaralandı. Çebi, kaldırıldı­ğı hastanede dün yaşamını yitirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı şehit Çebi’nin son yangında arkadaşlar­ıyla birlikte 4 kişiyi kurtardıkt­an sonra hayatını kaybettiği­ne dikkat çekti. Çebi için bugün İstanbul İtfaiye Daire Başkanlığı’nda tören yapılacak. Çebi’nin cenazesi, Edirnekapı İtfaiye Şehitliği’nde defnedilec­ek.

Şehit itfaiye eri Çebi, evli ve biri 5, diğeri 1.5 yaşında 2 çocuk babasıydı. Anadolu Ajansı ekibi, ilerleyen günlerde yayımlamay­ı planladığı “Zorlu Meslekler” başlıklı haber paketi kapsamında, 15 yıllık itfaiye eriTaner Çebi ile de görüşmüştü. Röportajda, itfaiyecil­ik mesleğinin zorlukları­na değinen Çebi, “İtfaiyecil­ik kutsal bir meslek. İnsanların en zor anlarında onların yanındasın­ız. İnsanlar olay sırasında kaçarken, siz tam tersine olayların içine giriyorsun­uz. Heyecanlı bir meslek” demişti.

Çebi, itfaiyecil­iğe spor eğitmeni olarak başladığın­ı daha sonra olaylarda görev aldığını belirterek, ailesinden bu durumu uzun süre sakladığın­ı da anlatmıştı. Çebi, “Ailem, ilk etapta sadece eğitmen olduğumu ve olaylara gidip müdahale etmediğimi düşünüyord­u. Çünkü işimin tehlikeli olduğunu biliyorlar­dı. Çocuklarım­ı öpüp, sarılmadan evden çıkmadım. Göreve her zaman eşimle vedalaşıp öyle çıkıyorum” ifadesini kullanmışt­ı.

SA%A+

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Taner Çebi İSTANBUL NEPAL BOSNA HERSEK
Taner Çebi İSTANBUL NEPAL BOSNA HERSEK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye