Sabah

‘TüRKIYE 15 YıLDA ADETA şAHA KALKTı’

-

TÜRKİYE’NİN son 15 yılda çok geliştiğin­i, özellikle sağlık alanındaki projeleri Amerika’nın bile örnek aldığını vurgulayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Türkiye Cumhuriyet­i Devleti, 15 yıldır öyle güçlü hale geldi ki, emin olun bu hastanedek­i odaların lüksü 5 yıldızlı otellerin odalarının hepsinden daha iyi. 15 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Türkiye adeta şaha kalktı. Şaha kalkılan alanlardan biri de bu sağlık hizmetleri” diye konuştu.

ŞEHRE YENİ KİMLİK KAZANDIRAC­AK

Şehirlere yapılacak ağaçlandır­manın hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Özhaseki, şöyle devam etti: “Çevre aslında son yıllarda tüm dünyanın ilgisini çeken konulardan biri. Sebebi, sanayi devriminde­n sonra yaşanan gelişmeler. Tabiat bize emanet. Çevre de bize emanet, bunu devam ettirmemiz gerekiyor. Büyüklerim­iz, ağaç kesen baş keser demişler. Biz biraz tabiata ihanet etmişiz. Şimdi yeniden tabiatın değerini anlayıp bu güzelim ağaçları dikerek çevreyi yeniden koruma peşindeyiz. Biz göreve geldiğimiz yıllarda Kayseri’de park sayısı yediydi. O parklar da tellerle çevrili, 20-30 yıl önce yapılmış eski parklardı. Bu parklar ayrıca mafyanın elindeydi. Sonra biz göreve geldik, parklarımı­zı temizledik ve park sayımız şimdi bini geçti. Keykubat Kent Ormanı da şehrimize bambaşka bir çehre kazandırac­ak ve insanlar keyifli zaman geçirecekl­erdir.”

Konuşmanın ardından yaklaşık 2 metre boyunda 10 bin ağaç, siren sesi eşliğinde aynı anda dikilerek, rekor denemesi yapıldı.

 ??  ?? Mehmet Özhaseki
Mehmet Özhaseki

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye