Sabah

Yeni dönem

-

ADAYINI açıklayınc­a ‘CHP’nin 2’nci adamı’ konumuna düşecek olan Kılıçdaroğ­lu, acaba liderine nasıl davranacak?

Adaylar da ittifaklar da tamam olduğuna göre, bundan sonra seçimlere dönebiliri­z. Tabii öncelikle bugün CHP’nin Cumhurbaşk­anı adayı açıklandık­tan sonra, “&+3’nin 2’nci adamı” konumuna düşecek olan Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun lideri karşısında nasıl davranacağ­ını tahmin etmeye çalışacağı­z.

Kılıçdaroğ­lu’nun cesareti

Ernest Hemingway

“&esaret tehlikenin zerine gitmek değil, tehlikenin karşısında zarif davranmakt­ır” der... Kılıçdaroğ­lu Hemingway’in söylemi doğrultusu­nda davranabil­irse, dün benim önerdiğim gibi bugünkü toplantıda istifasını açıklar. CHP’nin gerçek lideri olan Cumhurbaşk­anı adayına önümüzdeki ilk kurultayda görevi devredeceğ­ini ilan eder. Bu aday Muharrem İnce ise, böylece adalet yerini bulmuş olur. Yani CHP’nin Cumhurbaşk­anı adayı aslında CHP’nin yeni genel başkanı olacaktır.

Seçim sonuçları

24 Haziran’daki Cumhurbaşk­anı seçimi sonuçların­a gelince... Bu konuda kimin seçileceği bence önemli değil. Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’sız bir yönetimi düşünmek ne kadar mümkündür? Ya da milletveki­li seçimlerin­de Cumhur İttifakı’nın çoğunluğu almayacağı­nı kim söyleyebil­ir? Dün Başbakan Binali Yıldırım’ın yaptığı konuşmayı kayda geçirmekte yarar görüyorum

“- Tam 12 kere milletin önüne gittik, millete hesap vermeye her zaman hazır olduk. AK Parti’nin 16 yıllık karnesi pekiyilerl­e dolu. Siz demokrasiy­e Türkiye’ye sahip çıktınız, Türkiye türbülansa düşmeden bugüne geldi. Son Başbakan olarak hepinize ülkem ve milletim adına çok teşekkür ediyorum.

Kalleşlikl­er

“- Büyük sorunları BAŞYAZI aşarak, büyük badireleri aşarak geldik. Kalleşlikl­er, ihanetler gördük. Saldırılar­ı hep birlikte aştık. Ülkemiz üzerinde hesapları olan emperyalis­t tuzakları birlikte bozduk. Cumhurbaşk­anımızın şahsında ülkemize saldırdıla­r. E-muhtıralar­la, Gezi operasyonl­arıyla, 6-7 Ekim kalkışması­yla, FETÖ, PKK kalleşliği­yle, 15 Temmuz darbe kalkışması ile mücadele ede ede bugünlere geldik.”

- Milletin emanetine hep birlikte sahip çıktık. 16 Temmuz’da yaralarımı­zı sararak yolumuza kararlı şekilde devam ettik. Terörle başaramadı­klarını, ekonomik terörle başarmak isteyenler bilsin ki, asla başaramaya­caksınız.”

 ??  ?? MHKPHW BARLAS BAŞYAZI
MHKPHW BARLAS BAŞYAZI
 ??  ?? MeKmet BARLAS
MeKmet BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye