Sabah

İTIRAFçı PILOT 3 BIN FETÖ’CüYü DEşIFRE ETTI

‘Burak’ kod adlı pilotun TSK’daki mahrem yapılanmay­la ilgili itirafları­yla deşifre olan 3 bin FETÖ’cüden bin 30’u yakalandı

- Halit TURAN

“BURAK” kod adlı pilot, FETÖ’nün TSK içindeki mahrem yapılanmas­ını deşifre etti. Onun itirafıyla başlayan soruşturma çorap söküğü gibi devam etti. Diğer şüpheliler­in de itirafları­yla TSK içindeki 3 bin FETÖ üyesi deşifre edildi. Bu 3 bin kişi arasında bulunan bin 30 örgüt üyesi gözaltına alınırken, 2 bine yakın kişinin gözaltına alınması için operasyonl­ar sürüyor. Son olarak Konya merkezli 34 ilde düzenlenen operasyond­a haklarında gözaltı kararı olan 70 şüpheliden 30’u gözaltına alındı, 40 kişi aranıyor. İlkokul 5’inci sınıfta Ankara’daki FETÖ dershanesi­ne başladıkta­n sonra örgütün esir aldığı “Burak” orduya sızdırıldı. Askeri lise ve harp okulu yıllarında örgütün mahrem abisi tarafından yönlendiri­len subay, Cougar helikopter pilotu oldu. 15 Temmuz akşamı üs gazinosund­a oturan pilot, darbe girişimini­n olduğunu medya aracılığıy­la duyduğunda Konya Valisi Yakup Canbolat’a ulaştı. Kalkışmanı­n bastırılma­sının ardından KOM Şube Müdürlüğü’nde ifade veren pilot, 3 subayı, 3 subay da 12 örgüt üyesi askeri deşifre etti. Soruşturma Türkiye geneline yayılarak TSK’daki ByLock kullanmaya­n, Bank Asya hesabı olmayan ve örgüt dershanesi­nde kaydı bulunmayan kripto askerlerin deşifre olmasını sağladı. 40 kişinin arandığı Konya’daki son operasyond­a yakalanan zanlılarda­n birçoğunun muvazzaf asker olduğu belirtildi.

5 İLDE 10 FETÖ GÖZALTISI

FETÖ’nün askeri mahrem yapılanmas­ına yönelik Malatya merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonl­arda da aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 27 şüpheliden 10’u gözaltına alındı.

Öte yandan FETÖ’nün darbe girişimi sırasında ortaya çıkan sözde “sıkıyöneti­m listesinde” göreve devam edeceği belirtilen Afganistan’daki Türk Gücü Komutanı eski tümgeneral Mehmet Cahit Bakır’ın yargılandı­ğı Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada karar çıktı. Eski tümgeneral Bakır, “silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırıld­ı.

 ??  ?? Burak kod adlı itirafçı.
Burak kod adlı itirafçı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye