Sabah

24 Haziran adayları

-

HEyECAnlı BIr sEçIm sürECI BAşlıyor. İlk kEz CumHurBAşk­Anlığı HükümEt sIstEmIylE sEçImE GIDIyoruz. YürütmE vE yAsAmA IçIn Ayrı sEçIm yApılACAk. İkIsI DE GüçlEnECEğ­I IçIn yArış DA BIr o kADAr zorlu GEçECEk. SöylEnEnlE­rIn AksInE MEClIs’E IlGI IsE HAylI FAzlA. AK PArtI SEçIm İşlErInDEn Sorumlu GEnEl BAşkAn YArDımCısı Ahmet Sorgun şöylE DIyor: “Toplamda 7 bin 329 başvuru oldu. Bunun 5 bin 997’si erkek, bin 332’si bayan. 498’i engelli, 468’i 18-25 yaş arası genç.”

VE EklIyor: “AK Parti kendi rekorunu kırdı. Siyaset tarihimizd­e rekor bu. Mukayese ettiğimizd­e 1 Kasım seçimlerin­de müracaat sayısı 3 bin 702, 7 Haziran’da ise 6 bin 239 idi.” Bu IlGI DoğAl olArAk sAnDığA DA yAnsıyACAk. Bu sürECIn En GüzEl yAnı IsE ADAylArın DEmokrAsI şölEnI IçInDE yArışmAlAr­ı. Bu yArış DA, DIğEr sEçImlErE GörE DAHA FArklı olACAk. TABII tAnıtımlAr­ı DA...

BunA DA BIr Ilk ADım olArAk mEmlEkEtIm KArs’tAn BAşlAmAk IstIyorum. KArs’ın 3 mIllEtvEkI­lI vAr. İkI AK PArtIlI, BIr HDP’lI. AK PArtI’yE BAşvurulAr­ın 40’A yAklAşmAsı üç çıkArmA IHtImAlInI Artırıyor. Bunun BIr nEDEnI DE uzun yıllAr sonrA Ilk kEz KArs mIllEtvEkI­lI Ahmet Arslan’ın UlAştırmA, DEnIzCIlIk vE HABErlEşmE BAkAnı olmAsı.

ADAylAr ArAsınDA DA IlGInç IsImlEr vAr. GIrIşImCIl­IğI vE sosyAl IlIşkIlErI­ylE Göz DolDurAn IşADAmı Erdoğan Yıldırım, EtkIlI sosyAl çAlışmAlAr­ıylA BIlInEn YEşIlAy GEnEl MüDürü Savaş Yılmaz vE KAFkAs ÜnIvErsItE­sI DIş HEkImlIğI FAkültEsI DEkAn VEkIlI Prof. Dr. Ömür Deveci DIkkAt çEkEn IsImlEr. HEpsInE şImDIDEn BAşArılAr DIlIyorum.

mahmut.ovur@sabah.com.tr Tel: 0212 354 37 72 SMS: MOV yaz 4122’ye gönder.

MH: 444 88 81 facebook.com/mahmutovur

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye