Sabah

Kafa patlasa da OYUN SÜRMELİ

-

Togolu yıldızı Emmanuel Adebayor, Türkiye’de oynayan en iyi yıldız futbolcula­r sorulduğun­da Fenerbahçe­li Slovak defans oyuncusunu­n ismini verdi. Adebayor, “Skrtel’i çok takdir ediyorum. Çok iyi bir oyuncu. Kasımpaşa maçında da gördük. Kafası yarıldı ve oyunu bitirdi. Tüm futbolcula­rın mantığı bu olmalı. Bence kafası patlasa bile oyunu bitirmeli” dedi. Togolu’nun diğer satırbaşla­rı şöyle: ■ Cengiz Ünder ile 6 ay oynadım. Ona her gün çok çalışmasın­ı söyledim. Kendi gözünden değil başkasının gözünden bakmasını istedim. ■ Süper Lig’in bu kadar güzel ve cazip olduğunu bilmiyordu­k. Geliştiril­ecek

forması giyen Babel, “Türkiye’ye birkaç sezondur büyük oyuncular geliyor. Bizim takıma Real Madrid’den Pepe geldi. Lig gelişimini sürdürüyor. Daha önce Kasımpaşa’da da oynadım. Beşiktaş’a transfer olduğumda ise ligin ne kadar çok şey var aslında. Sadece hakem hatasından bile şampiyonlu­k değişebili­yor.

■ Futbolu bıraktıkta­n sonra ülkeme dönüp genç oyuncular yetiştirme­yi hayal ediyorum. Türkiye ile de bağlantıla­rım devam edebilir. ■ Türkiye’de futbol anlamında eksik bir şey yok. Bu kadar harika bir lige geleceğimi düşünmemiş­tim. ■ İngiltere ve İspanya’da oynarken Süper Lig’i izleme fırsatım olmamıştı ama şimdi Süper Lig birçok ülkede takip ediliyor. ■ Büyük oyuncular Türkiye’ye transfer oluyor. Genç Türk oyuncuları­n bu isimlerden ders alması gerektiğin­i düşünüyoru­m. ■ Lig gittikçe büyüyor. Çok tutkulu taraftarla­r var. geliştiğin­in farkına vardım. Böyle devam ettiği sürece Spor Toto Süper Lig’in bir süre sonra İtalya ve İspanya ile rekabet edecek düzeye gelebilece­ğini düşünüyoru­m. Burada güzel bir ortam var. Taraftarla­r ve statlar harika” diye konuştu.

 ??  ?? panelinde Uğur Karakulluk­çu’nun sorularını Başakşehir­li Adebayor, Beşiktaşlı Babel ve Galatasara­ylı Gomis yanıtladı.
panelinde Uğur Karakulluk­çu’nun sorularını Başakşehir­li Adebayor, Beşiktaşlı Babel ve Galatasara­ylı Gomis yanıtladı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye