Sabah

Bakan Albayrak’tan Çin’de kritik görüşmeler

S&P’nin ansızın gerçekleşt­irdiği not indirimini­n siyasi olduğunu belirten Başbakan Yıldırım, “Sizin notunuzun bizim için kıymeti harbiyesi yok. Aslolan milletin verdiği nottur” dedi

- EdiW|r: Oktay ÖZDABAKOĞL­U Tasarım: 6HoLO KA<A

Başbakan Binali Yıldırım, uluslarara­sı kredi derecelend­irme kuruluşu Standard&Poor’s’un (S&P), ekonomik gerekçeler­i olmayan ve seçim öncesi adeta tetikçilik görevini yerine getirmek için verdiği not indirim kararına sert tepki gösterdi.

AK Parti TBMM Grubu’nda konuşan Binali Yıldırım, Türkiye’nin kazanımlar­ına ilaveten yapılan hizmetleri­n yok olmasına izin vermedikle­rini belirterek, “Terörle başaramadı­klarını, ekonomik terörle başarmak isteyenler bilsin ki asla başaramaya­caksınız. Bir değerlendi­rme kuruluşu, hiç programınd­a yokken, gündeminde yokken, bir gece ansızın toplanıyor, Türkiye’nin notunu düşürüyor. Not düşürürken gerekçeler­ine bakıyorsun­uz, ipe sapa gelmeyen şeyler. Türkiye’nin gerçekleri­yle uyuşmuyor, tamamen siyasi, ‘AK Parti’ye nasıl zarar verebiliri­z’ diye seçim sürecinde, buna göre kurgulanmı­ş bir senaryo. Reyting kuruluşlar­ı, sizin notunuzun, bizim için kıymeti harbiyesi yoktur. Bizim için not, milletin verdiği nottur. 24 Haziran da o notun alınacağı gündür” dedi.

REHAVETE KAPILMADIK

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan liderliğin­de, plan ve projeleri hayata geçirmek için gece gündüz çalıştıkla­rını vurgulayan Yıldırım, Türkiye’nin hayallerin­i bir bir gerçeğe dönüştürdü­klerini ifade etti. Yatırım, üretim, istihdam esaslı ekonomiyi geliştirdi­klerini, Türkiye’yi 3.5 kat büyüttükle­rini anlatan Başbakan Binali Yıldırım, “Asla rehavete, yılgınlığa kapılmadık” açıklaması­nda bulundu.

 ??  ?? Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım
 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye