Sabah

Kılıçdaroğ­lu’ndan ‘İnce’ manevra

- Evrin GÜVENDİK

Çatı aday için kapı kapı dolaşan CHP lideri Kılıçdaroğ­lu, tarif ettiği profile uymayan siyasi rakibi Muharrem İnce’yi aday gösterdi

ERKEN seçim kararının alınmasınd­an bu yana geçen

15 günde aday bulmakta zorlanan ve

“Ha bugün ha yarın” diyerek hem kamuoyunun hem de parti tabanının sabrını taşıran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, siyasi rakibi Yalova Milletveki­li Muharrem İnce’yi Cumhurbaşk­anı adayı ilan etti. İnce’nin adaylığı için CHP, 110 milletveki­linin katılımıyl­a grup kararı aldı.

GEL BAKALIM BURAYA

Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda dün yapılan aday tanıtım toplantısı­nda Kılıçdaroğ­lu İnce’nin adaylığını açıkladı. Kılıçdaroğ­lu’nun, CHP kurultayla­rındaki ezeli rakibi İnce’yi kürsüye çağırırken kullandığı ifadeler ise dikkat çekti. İnce’yi ‘eski bir öğretmen, yeni bir politikacı’ sözleriyle takdim eden Kılıçdaroğ­lu, “Gel bakalım buraya” diyerek İnce’yi kürsüye çağırdı. Kılıçdaroğ­lu’na geçmişte ‘tek adam’, ‘diktatör’ benzetmele­ri yapan İnce’nin ise aday olunca CHP liderinden ‘babayiğit’ olarak söz etmesi de toplantıya damgasını vurdu. Kılıçdaroğ­lu, İnce’yi aday göstererek şimdiye kadar yaptığı aday tarifine de ters düştü. CHP lideri, Cumhurbaşk­anı adayını ‘polemikçi olmayacak’, ‘ekonomi bilecek’, ‘kavgacı olmayacak’ sözleriyle tarif etmişti. Kılıçdaroğ­lu ile girdiği genel başkanlık yarışları ve polemikçi kişiliği ile tanınan İnce’nin ekonomiyle de ilgisi bulunmuyor. Tanıtım toplantısı­nda Kılıçdaroğ­lu’nun ‘yeni politikacı’ dediği İnce, 39 yıldır taşıdığını söylediği CHP rozetini çıkararak Kılıçdaroğ­lu’na verdi. Kılıçdaroğ­lu ise İnce’ye Türkiye rozeti taktı.

RABİA İŞARETİNE TEPKİ

Toplantıda­n sonra ilk olarak Hacı Bayram-ı Veli Camisi’ne giderek cuma namazı kılan İnce, namazın ardından 2. Meclis’in önündeki seçim otobüsüne yürüdü. Bu sırada Rabia işareti yaparak “Recep Tayyip Erdoğan” diye slogan atan bir vatandaş CHP’liler tarafından darp edildi.

 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye