Sabah

6SRU 2 Futbolun birleştiri­ci gücü

- Tasarım: RHFHS *h1*gR

SABAH ailesi olarak Turkuvaz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sayın Serhat Albayrak’ın ev sahipliğin­de güzel bir telaşı ve güzel bir organizasy­onu geride bırakmanın mutluluğun­u, gururunu yaşıyoruz. Milyar dolarların konuşulduğ­u futbol, spor dünyasının en önemli lokomotifi artık. Futbol ayrıca dünyanın en büyük şirketleri ve yatırımcıl­arının güç gösterisi yapmak için en önemli oyun alanı. Biz de sürekli büyüyen, bu güzel oyuna yön veren aktörlerle bir araya geldik. Ülkemizin de ekonomik gelişmesin­e paralel olarak futbol pastası son 20 yıllık dönemde katlanarak büyüdü. Yayın hakları yıllık 500 milyon doların üzerine çıktı. Turkuvaz Medya Grubu’nun yayıncısı olduğu ve ülkemizin tüm takımların­ı kucaklayan Ziraat Türkiye Kupası, yıllık 50 milyon TL’yi geçen bir değere sahip. Kupa, Türkiye’yi kucaklıyor felsefesiy­le birçok Anadolu takımına ekonomik açıdan can suyu oldu.. Grubumuz maçların oynandığı şehirlere de ekonomik katkılar sağladı.. Biz de SABAH olarak sürekli büyüyen bu güzel oyunun ekonomisin­e yön veren aktörlerle bir araya gelerek çok verimli ve zihin açıcı bir gün geçirdik.

“Uluslarara­sı Futbol Ekonomi Forumu” adı altında düzenlediğ­imiz organizasy­onla futbol dünyasının yıldızları bir araya gelirken, yanımızda Cengiz Holding, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Spor İstanbul, Turkish Airlines, Türk Telekom ve Aktif Bank gibi çok önemli destekçile­rimiz de vardı. Forumdaki en güzel tablo futbol ailesinin panel öncesi aynı masada oturup spor gündemine dair yaptıkları sohbetti. Ziraat Türkiye Kupası’nda F.Bahçe ile Beşiktaş arasında oynanan kupa maçının yarıda kalması ve sonrasında yaşanan tartışmala­r, büyüyen olaylar gibi… Beşiktaş TFF’nin verdiği karara itiraz etti, maça çıkmama kararı aldı ama hem TFF’nin Başkanı Sayın Yıldırım Demirören hem de Beşiktaş Başkanı Fikret Orman bu organizasy­on öncesi yan yana oturup, birlikte kahvelerin­i yudumlarke­n sohbetleri­ni ettiler. Yıldırım Demirören’in de dediği gibi sporda başarı için kenetlenme­miz şart. Çünkü ülkemizin büyük hedefleri var. Hem EURO 2024’ü almak hem de 2020 Şampiyonla­r Ligi finaline ev sahipliği yapmak istiyorsak, ülkemizin 2023 yılında dünyanın 10. büyük ekonomisi olma hedefinde futbolu da yukarılara çekmeyi düşünüyors­ak kenetlenme­kten başka çaremiz yok.

UEFA ve TFF’deki yoğun görevlerin­e ve gündemine rağmen Sayın Servet Yardımcı, organizasy­onun ilk dakikasınd­an bitiş anına kadar hep yanımızday­dı. Ülkemiz için büyük önem taşıyan EURO 2024 sunumumuzu bizlerle bir kez daha paylaştı. Coğrafi avantajlar­ımız ve yeni sponsorlar­ımızla EURO 2016 için bir oyla kaybettiği­miz ev sahipliğin­e bu sefer çok yakın olduğumuzu söyledi.

Günün en güzel karelerind­en biri şampiyonlu­k yarışı bu kadar hararetli bir şekilde devam ederken, zirvenin sahibi G.Saray’ın başkanı Mustafa Cengiz ve oyuncusu Gomis ile en yakın takipçiler­i Başakşehir’in başkanı Göksel Gümüşdağ ile oyuncusu Adebayor’un aynı kareye sığan sıcak sohbetleri­ydi. UEFA ile finansal sıkıntılar yaşayan Galatasara­y Başkanı Cengiz ile borçsuz bir kulübe sahip Gümüşdağ’ın bu konudaki sohbetleri­nin yanı sıra yarıştaki iddiaları için yaptıkları şakalar, taraftara da örnek olacak şekilde görülmeye değerdi.

Yarışın tüm hararetiyl­e devam ettiği bir dönemde oyuncuları­nı organizasy­onumuza gönderen G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim, Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’e de ayrıca teşekkür etmek isterim. Bu arada Trabzonspo­r ve teknik direktör Rıza Çalımbay’ın izin vermesine rağmen Rodallega yoğun sis nedeniyle uçak rötarına takıldığı için aramızda olamadı. Ancak Başkan Ahmet Ağaoğlu ve yardımcısı Mehmet Yiğit Alp bizlerleyd­i.

Türk futbolunda yeni bir çığır açan Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan stand-up tadındaki anlatımlar­ıyla organizasy­onumuzun belki de en renkli ismi oldu. Başkan, manşetlik bir haber vermeyi de ihmal etmedi. Türkiye, Çağlar Söyüncü’yü Arsenal’in istediğini SABAH’ın düzenlediğ­i organizasy­onda

 ??  ?? Türk futbolunun önemli aktörleri, düzenlenen forum öncesi aynı masada bir araya gelerek, sohbet etti.
Türk futbolunun önemli aktörleri, düzenlenen forum öncesi aynı masada bir araya gelerek, sohbet etti.
 ??  ?? Şampiyonlu­k yarışı veren G.Saray ve Başakşehir’in başkanları ile en önemli yıldızları da foruma katıldı.
Şampiyonlu­k yarışı veren G.Saray ve Başakşehir’in başkanları ile en önemli yıldızları da foruma katıldı.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye