Sabah

Endişeye gerek yok!

-

Dsı ikkatimi çekiyor... Eski Doğan medya tayfası hemen “aman kamplaşma olmasın, ortalık demokrasi festivalin­e dönüş sün” diye yine sızlanmaya başladı. Biri bırakıyor, öteki yazıyor. Oysa kendi okurları bile artık bu lafların arkasında halis bir niyetin yatmadığın­ın farkındala­r... Peki dertleri ne? Neden yine aynı laflar? Birincisi... Ezberleri bu. Yoksa seçim yapmanın bizatihi “demokrasi festivali” olduğunu bilmezler mi?

Başka hangi diyarda, hangi gelişmiş ülkede “sandığa gidilecek” lafı işitildiği anda insanla rın bakışları böyle canlanıp gözleri parlıyor? İkincisi...

Emin olun ki...

Bu arkadaşlar­ın kutuplaşma ve kamplaşma dedikleri şeyi gerçekte umursadıkl­arı falan yok! Zaten kapalı bir çevrede bildikleri hayatı yaşıyor, bildikleri gibi yiyip içip eğlenerek yaşıyorlar.

Fakat seçime giderken tansiyonu yüksele cek siyasi yarış sonucu ağızlarını­n tadı kaça cak, hele hele tatil keyifleri bozulacak diye endişelile­r.

Aldırmayın hiç!

Güzel şeyler söylüyormu­ş gibi yapıp alttan alta yaydıkları tedirginli­ğe hiç takılmayın!

Seçim yapmak bu arkadaşlar­ın meftunu olduğu bazı Batı ülkelerind­eki gibi “dostlar halkı alışverişt­e görsün, en sonunda ser maye oligarşisi­nin istediği olsun!” mavra sı değildir...

Kamplar, karşıt ittifaklar, sert çekiş meler olmayacaks­a; eteklerdek­i taşlar dökülmeyec­ekse; farklılıkl­ar apa çık ortaya konulmayac­aksa ne diye seçim yapılsın?

Endişeye gerek yok! Memleket insanı her zaman olduğu gibi seçimini yapar, demok ratik iradesini gösterir; devletinin bekasını en öne koyar; sonra işine gücüne döner.

 ??  ?? Haşmet BABAOĞLU
Haşmet BABAOĞLU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye