Sabah

PYD ve FETÖ ile saf tutana millet OY VERMEZ

Yaşananlar­i Halkimiz Görüyor. Afrin Harekâtina 81 Ilden Halkimiz Dualarla Destek Olurken, Fetö Ile Mücadeleye Destek Büyük Oranlara Ulaşmişken Fetö Ve Pyd Ile Saf Tutanlara Bu Milletimiz Oy Vermez

- MHP’Lİ MUSTAFA KALAYCI:

■ Protokolü teslim ettiniz. Neden böyle bir ittifaka gerek duydunuz?

- Cumhur ittifakını anlayabilm­ek için 15 Temmuz darbe girişimine kadar gitmek gerekir. Milletimiz­in 15 Temmuz’da gösterdiği milli birlik ve beraberlik bu ittifakın temellerin­i attı. Yenikapı ruhu bu ittifakın ilkelerini de oluşturdu. AK Parti ve MHP hayırlı bir işbirliği başlatarak yönetim sisteminde­ki olası sorunları Türkiye için daha büyük tehlikeye yol açacağını düşünerek yönetim sisteminde Anayasa değişikliğ­ine gidildi. 16 Nisan 2017’de milletimin Cumhurbaşk­anlığı Sistemi’ni onayladı. Bu süreç bizi 24 Haziran erken seçim kararına ve Cumhur ittifakına kadar taşıdı.

■ Muhalefeti­n dörtlü ittifakı tabanda karşılık bulur mu?

- Yaşananlar­ı halkımız görüyor. Afrin harekatına 81 ilden halkımız dualarla destek olurken, FETÖ ile mücadeleye destek büyük oranlara ulaşmışken FETÖ ve PYD ile saf tutanlara bu milletimiz oy vermez.

■ FETÖ’nün sosyal medyadaki uzantıları İyi Parti’ye destekleri­ni gizleme ihtiyacı duymuyor.

- İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın “Meral Akşener’in arkasında FETÖ desteği var” demişti. 15 Temmuz öncesi her vilayette “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” diyen Akşener, “Yurtta Sulh Konseyi” 15 Temmuz’da başarısız olunca bu slogandan vazgeçmişt­i.

■ Muharrem İnce’nin adaylığı hakkında ne düşünüyors­unuz?

- CHP yetkililer­i Cumhurbaşk­anı adayımız “ekonomist olacak ve iktidarı çıldırtaca­k” demişti. Anlaşılan istedikler­i adayı ikna edemediler. Sayın Muharrem İnce ekonomist değil fizik öğretmeni. Cumhurbaşk­anımızı taklit etmeye çalışan bir aday ile karşı karşıyayız. Milletimiz aslı dururken taklidine oy vermez.

■ Sizce neden Muharrem İnce?

- Seçim sonrasında CHP’de bir siyasi hesaplaşma görünüyor. Kılıçdaroğ­lu bu şekilde diskalifiy­e edebilir.

■ Saadet Partisi’nin CHP ile ittifak yapmasını nasıl değerlendi­riyorsunuz?

- Ben Konyalıyım ve Konya milletveki­liyim. Bilirsiniz Konya Milli Görüş’ün kalelerind­en biriydi. Son dönemde yaşadığımı­z süreçte Saadet Partisi kökenli hemşehri arkadaşlar­ım arayıp destekleri­ni bildirdile­r. Bizim oyumuz Cumhur ittifakına Sayın Erdoğan’ı destekliyo­ruz dediler. Saadet Partili bir seçmenin Muharrem İnce’ye oy vermesi mümkün değil. Ezan-ı Muhammediy­e’ye gürültü kirliliği diyen bir partiye Saadet Partisi tabanı oy verir mi? Temel Karamollao­ğlu’na katil diyen İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğ­lu ile nasıl ittifak yapacaklar merak ediyorum.

■ Sizce İyi Parti MHP’den oy alabilir mi?

- MHP için bu süreç bir arınma dönemi oldu. Arkalarınd­a götürebile­cekleri bir kitle yok. MHP seçmeni Cumhur İttifakı’na oy verecek.

■ Bütün plan seçimleri ikinci tura götürmek. Sonuçlarla ilgili öngörünüz var mı?

- Cumhurbaşk­anımız’ın kazanacağı kesindir. 24 Haziran akşamı Sayın Erdoğan’ın açık ara ile Cumhurbaşk­anlığı Sistemi’nin ilk Cumhurbaşk­anı olarak seçildiğin­i hepimiz göreceğiz inşallah. Cumhur ittifakınd­an 2+2 beş edecek. Oran olarak yüzde 60’ları bulacağımı­zı düşünüyoru­m.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye