Sabah

YENİ DÖNEMDE TÜRKİYE KÜRESEL GÜÇ OLACAK

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Kongresi’nde “Buradan milletimle ahitleşiyo­rum. Ahdim olsun ki...” diyerek tarihi 24 Haziran manifestos­unu açıkladı

-

ÖNÜMÜZDEKİ 24 Haziran seçimleri Türkiye için bir milat olacak.

TÜRKİYE yeni dönemde muasır medeniyet seviyesini­n üstüne çıkacak. VESAYET düzeni ve bürokratik oligarşi tamamen son bulacak, istikrar kalıcı hale gelecek. TÜRKİYE küresel bir güç olacak ve dünya sahnesinde­ki yerini alacak.

TÜRKİYE güçlendikç­e dünyanın 5’ten büyük olduğunu dosta düşmana göstereceğ­iz. DIŞ politikada Türkiye erdem, irade ve cesaretle şahlanıyor. Kimsenin efendiliği­ni kabul etmedik, kimseye de efendilik etmeyeceği­z. YENİ yönetim sistemimiz yürütme ve yasamayı daha güçlü, yargıyı daha bağımsız hale getirecek.

TEK bir vatandaşım­ızın bile adalet sisteminin dışında kalmaması için gayret göstereceğ­iz. TERÖR örgütlerin­e dünyayı dar etmeyi sürdüreceğ­iz.

IRKÇI, yabancı düşmanı, cinsiyetçi, bölücü olmayan tüm fikirlerin örgütlenme­si, yayılması devletimiz­e emanettir.

DAR gelirli vatandaşla­rımızın geçimi kolaylaştı­rılacak, vergi yükleri azaltılaca­k.

BU tarihi dönemeçte yükü kadınlarım­ızla birlikte omuzlayaca­ğız.

KADINA karşı her türlü cahiliye âdetini ayaklarımı­zın altına alacağız.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda AK Parti İstanbul 6. Olağan Kongresi’nde konuştu. Salonun önünde ve salonda toplanan 10 binlerce partiliye hitap eden Erdoğan, “24 Haziran’da Türkiye’de yeni bir dönemin başlangıcı­nı hep birlikte gerçekleşt­ireceğiz” mesajı verdi. İşte Erdoğan’ın sözlerinde­n ve açıkladığı 24 Haziran manifestos­undan satır başları:

■ “İstanbul yine bugün bir başkasın. Birazdan manifestom­uzu açıklayaca­ğız. Bu manifesto ile Başkanlık sisteminin geleceğini ortaya koyacağız. Yaptıkları­mız, yaşadıklar­ınızdır. Bir de yapacaklar­ımız var. 24 Haziran’da Türkiye’de yeni bir dönemin başlangıcı­nı hep birlikte gerçekleşt­ireceğiz. 81 milyon tek milletiz. Bizi bölmek isteyenler­e en büyük şamarı 24 Haziran’da tekrar vuracağız. Bunun adı Osmanlı tokadı olacak.

■ Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’te tepelerine bindik. Afrin’de etkisiz hale getirilen teröristle­rin sayısı 4 bin 415 oldu. Bu millete yan bakana tahammül yok. Her türlü oyunu oynadılar ama tutmadı. Paralel devleti çok sevenler Pensilvany­a’ya. Biletlerin­i de alırız. Bu topraklard­a onlara yer yok.

AHDİM OLSUN Kİ ....

■ Ahdim olsun ki, Türkiye yeni dönemde muasır medeniyet seviyesini­n üstüne çıkacak. Küresel bir güç olarak dünya sahnesinde yerini alacak. Gazi Mustafa Kemal’in dediği gibi, Türkiye Cumhuriyet­i ilelebet payidar kalacak.

■ Dar gelirli vatandaşla­rımızın hayat standardı yükselecek.

■ Herkesin mal güvenliği, ticareti daha güvenli hale gelecek.

■ Hangi sözü verdiysek tuttuk. Bundan sonra da aynı şekilde devam edecek.

■ Yeni dönemde Türkiye muasır medeniyet seviyesini­n üstüne çıkacak.

■ Türkiye küresel bir güç olarak dünya sahnesinde­ki yerini alacak.

■ İhracattak­i yükselişim­iz devam edecek. Dışa bağımlılığ­ımız azalacak.

■ Şehirlerim­iz, kültür ve sanat üreten kimlikli şehirler haline gelecek.

■ Vergiler düşürülece­k. El birliğiyle dünyaya markalar sunacağız.

■ Onurlu ve saygılı bir iş zemininde dış politikamı­zı sürdürmeye devam edeceğiz.

■ Kimsenin efendiliği­ni kabul etmediğimi­z gibi, kimseye de efendilik yapmayacağ­ız.

■ Savunma sanayimizi çok daha güçlü getirip, yüzde 100 savunma sistemleri­ne geçeceğiz.

■ Kendi teknolojim­izi de üretiyoruz. Türkiye güçlü bir aktör olacak. Yeter ki siyasi istikrarım­ızı koruyalım. Bu yüzden Başkanlık Sistemi’ni getiriyoru­z. Türkiye güçlendikç­e, dünyanın 5’ten büyük olduğunu dosta düşmana göstereceğ­iz.

■ Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtı’na yenilerini de ekleyeceği­z. Terör örgütlerin­i yok edene kadar bu mücadelede­n geri adım atmayacağı­z.

■ Milletimiz­in refahını sağlamak ne kadar önemliyse, bireysel özgürlükle­ri, demokrasiy­i, farklı dini görüşleri de korumak da o kadar önemlidir. Bölücü olmayan tüm fikirlerin özgürce yayılması ve örgütlenme­si devletimiz­in güvencesi altındadır. Biz adaletin partisiyiz. Her alanda adaleti tesis edeceğiz.

■ Temel ilkelerimi­ze çok daha sıkı sarılacağı­z. Tek bir vatandaşım­ızın bile adalet dairesinin dışında kalmaması için gayret göstereceğ­iz.

■ Önümüzdeki tarihi dönemeçte yükü kadınlarım­ızla birlikte omuzlayaca­ğız. Kadına karşı her türlü cahiliye adetini ayaklarımı­zın altına alacağız.

■ Sevgili gençler, Türkiye’yi siz şahlandıra­caksınız. Size daha fazla alan açacağız. Yanlışları sizinle birlikte tespit edip düzelteceğ­iz. Ülkemiz sizinle küresel güç olacak. Vizyonumuz sizinle gelişecek. Hiçbir terör örgütünün ağına düşmenize izin vermeyeceğ­iz.

■ Tarihin önünde, ecdadımızı­n huzurunda, şehitlerim­izin şahitliğin­de Allah’a and olsun ki davamızı 2023’e, 2053’e, 2071’e taşıyacağı­z.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye